Η πρώτη Αφροαμερικανίδα Ιατρός που αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (1st black woman to graduate from Harvard Medical School)

 

 
Η Dr
. Mildred Jefferson — Η πρώτη Μαύρη γυναίκα ιατρός που αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ — υπήρξε ολόψυχα υποστηρίκτρια της ζωής του Αγέννητου Παιδιού. Ακούστε τα συγκλονιστικά λόγια της εναντίον της άμβλωσης:  

«Το αγέννητο παιδί δεν μπορεί να δραπετεύσει, δεν μπορεί να τρέξει στους δρόμους και δεν μπορεί να ψηφίσει ... Έχω γίνει ιατρός για να βοηθήσω να σωθούν ζωές και όχι για να τις καταστρέφω».

«Έγινα γιατρός για να βοηθώ να σωθούν οι ζωές και όχι για να τις καταστρέφω».

Το 1951 η Mildred Jefferson έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα γυναίκα που αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ το 1973 σχετικά με την άμβλωση, έδωσε στο επάγγελμά μου την σχεδόν απεριόριστη εξουσιοδότηση να σκοτώνει… όταν το Ανώτατο Δικαστήριο κατέστησε την απόρριψη ενός μωρού προσωπική απόφαση ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν γιατρό…

«Η σοβαρή μου προσπάθεια είναι να υποστηρίξω την Ιατρική στο ύψος της αποστολής της, ένα ιερό λειτούργημα. Η Ιπποκρατική παράδοση, όπως ενώθηκε με τη Χριστιανική ηθική υπέρ της ιερότητας της ζωής, απαιτεί από τον γιατρό να έχει υψηλό βαθμό ηθικής προσήλωσης και ένα πειθαρχημένο κώδικα προσωπικής συμπεριφοράς, πριν αναλάβει την ευθύνη για την ζωή ενός άλλου ανθρώπου.

Δεν θα δεχθώ την πρόταση πως ο γιατρός θα πρέπει να απαρνηθεί τον ρόλο του θεραπευτή και να γίνει ο νέος κοινωνικός εκτελεστής. Είναι αφάνταστα άδικο πως το εξιλαστήριο θύμα που επελέγη για να πετύχει η «κοινωνική τακτοποίηση» με τη μέθοδο «ζωές για ξόδεμα», είναι το πλέον ανυπεράσπιστο μέλος της ανθρώπινης οικογένειας. Το αγέννητο παιδί, το οποίο δεν μπορεί να δραπετεύσει, δεν μπορεί να τρέξει στους δρόμους, και δεν μπορεί να ψηφίσει.

Είμαι συγχρόνως γιατρός, πολίτης και γυναίκα και δεν έχω την πρόθεση να μείνω στο περιθώριο και να επιτρέψω σε αυτή την αντίληψη, για τις αναλώσιμες ανθρώπινες ζωές, να μετατρέψει αυτήν την σπουδαία χώρα σε άλλο ένα στρατόπεδο ανθρώπινου αποκλεισμού, όπου μόνο οι τέλειοι, οι προνομιούχοι και οι προγραμματισμένοι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν».

Mildred F.Jefferson 19272010.

«Έγινα γιατρός για να βοηθώ να σωθούν οι ζωές και όχι για να τις καταστρέφω».

 

Πηγή: www.youtube.com/watch?v=eVsCRA_qJmU&feature=youtu.be

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko