29% αύξηση στις αμβλώσεις στα κορίτσια κάτω των 16 ετών στη Σκωτία, μέσα στο 2023

 

«Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση», «κοινωνία χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις», «αντισύλληψη», «ενημέρωση», «παροχές υγείας», και άλλα σχετικά, όλα τελικά οδηγούν στην άμβλωση

Society for The Protection of the Unborn, SPUC

29 Μαΐου 2024

Μέσα στο 2023, πραγματοποιήθηκαν στη Σκωτία 18.207 αμβλώσεις, αύξηση 10%,  αριθμός ρεκόρ σε σύγκριση με τις 16.607 του 2022, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σκωτίας.  Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στα κορίτσια κάτω των 16 ετών, στα οποία οι αμβλώσεις αυξήθηκαν κατά 29%.

Το 98,1% όλων των αμβλώσεων στη Σκωτία πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση των εκτρωτικών Mifepristone και Misoprostol, εκ των οποίων το 57,6% ελήφθη εξ ολοκλήρου στο σπίτι από τις γυναίκες που έλαβαν και τα δύο χάπια.

285 από τα αγέννητα παιδιά που εκτρώθηκαν μέσα στο 2023 ήταν για λόγους υγείας. Υποστηρίχθηκε ότι υπήρχε «αντικειμενικός κίνδυνος» ότι το παιδί «θα υπέφερε από τέτοιες σωματικές ή διανοητικές ανωμαλίες ώστε να είναι σοβαρά ανάπηρο».

Σε αυτές τις παθολογικές ανωμαλίες εντάσσονται και οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες όπως το σύνδρομο Down.Αυτές καταγράφηκαν 103 φορές ως αίτια. Τουλάχιστον 48 αγέννητα παιδιά αναφέρθηκε ότι είχαν σύνδρομο Down και εκτρώθηκαν στο 2023.

Στην Αγγλία και την Ουαλία έγιναν 252.122 αμβλώσεις στο 2022, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ. Το υψηλότερο ποσοστό αμβλώσεων αφορούσε γυναίκες ηλικίας 20 έως 24 ετών με ποσοστό 29,3 ανά 1.000 γυναίκες. Τα κορίτσια κάτω των 16 ετών έκαναν 146 αμβλώσεις το 2023, σε σύγκριση με 113 το 2022, αύξηση 29%.

Ένας εκπρόσωπος της  Society of the Protection of Unborn Child, SPUC, είπε: «Οι αμβλώσεις  αυξήθηκαν ξανά στη Σκωτία, και το ποιο ανησυχητικό, μεταξύ των κοριτσιών ηλικίας 16 ετών και κάτω, τα οποία η Δημόσια  Υπηρεσία Υγείας της Σκωτίας αναφέρει ανειλικρινώς ως «γυναίκες». Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (United Nations Convention on the Rights of the Child, UNCRC) ορίζει κάθε άτομο κάτω των 18 ετών ως παιδί.

«Είναι επίσης λυπηρό πως οι βουλευτές μας επιδιώκουν να επιβάλουν νομοθεσία που αποτρέπει την παροχή βοήθειας έξω από τις εγκαταστάσεις αμβλώσεων προς τις γυναίκες και κορίτσια με προβληματικές εγκυμοσύνες, ώστε να σωθούν τα παιδιά τους. Στόχος τους, φαίνεται, είναι να αυξήσουν και να κανονικοποιήσουν τις αμβλώσεις παρά να τις αποτρέψουν.

«Η SPC δεν θα περιφρονήσει ποτέ αυτές τις πολύτιμες ζωές. Κάθε αγόρι και κορίτσι που εκτρώθηκε είχε δικαίωμα στη ζωή και αυτό του αφαιρέθηκε βάναυσα. Δεν θα εγκαταλείψουμε τις ζωές που απειλούνται με την άμβλωση. Η SPUC θα συνεχίσει να είναι η φωνή αυτών που τα δικαιώματά τους καταπνίγονται άδικα ».

 

Πηγή: Society for The Protection of the Unborn, SPUC

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko