3.900 Βρετανίδες εισήχθησαν στα Νοσοκομεία μετά από αποτυχημένες αμβλώσεις, μέσα στο 2021

 

Είχαν αφεθεί μέρη του εμβρύου στη μήτρα τους…

Από LifeNews.com και SPUC

4 Δεκεμβρίου 2023, Λονδίνο, Αγγλία

Τουλάχιστον 3.900 γυναίκες εισήχθησαν σε νοσοκομείο στην Αγγλία το 2021, λόγω επιπλοκών μετά από χειρουργική έκτρωση.

Τα στοιχεία έγιναν γνωστά τον Νοέμβριο του 2023, όταν το Office for Health Improvement & Disparities, OHID, (Γραφείο για Βελτίωση της Υγείας και Αντιμετώπιση των Ανισοτήτων), δημοσίευσε τα νέα στατιστικά στοιχεία για το ποσοστό των επιπλοκών μετά από αμβλώσεις στην Αγγλία.

Σύμφωνα με το OHID, το 2021, στην Αγγλία, υπήρξαν 19,3 εισαγωγές ανά 1.000 πραγματοποιούμενες χειρουργικές αμβλώσεις, σχετιζόμενες με επιπλοκές λόγω ατελών αμβλώσεων, δηλαδή λόγω εγκατάλειψης εμβρυικών τμημάτων στο σώμα της γυναίκας. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία έγιναν συνολικά 203.662 αμβλώσεις εκείνο το έτος, αριθμός που υποδηλώνει πως τουλάχιστον 3.900 γυναίκες εισήχθησαν σε νοσοκομεία του NHS, λόγω των επιπλοκών των ημιτελών αμβλώσεων.


Η Χειρουργική άμβλωση

Η άμβλωση μέχρι την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μπορεί να πραγματοποιηθεί με αναρρόφηση. Αυτή είναι η πιο κοινή χειρουργική τεχνική. Το 2021, το 8% των αμβλώσεων πραγματοποιήθηκαν με αυτή τη μέθοδο στην Αγγλία και την Ουαλία.

Για να γίνει αυτή η επέμβαση, ο τράχηλος της μητέρας πρέπει να είναι ανοιχτός. Στη συνέχεια, ο χειρουργός εισάγει έναν πλαστικό σωλήνα στη μήτρα. Ανοίγματα με αιχμηρά άκρα κοντά στο άκρο του σωλήνα βοηθούν στον τεμαχισμό του αγέννητου παιδιού, έτσι ώστε τα μέρη να είναι αρκετά μικρά και να μπορούν να αναρροφώνται.

Για αμβλώσεις έως και 24 εβδομάδων, η διαδικασία περιλαμβάνει διαστολή του τραχήλου και απόξεση. Η διαδικασία χρησιμοποιείται όταν το μωρό είναι πολύ μεγάλο για να απομακρυνθεί με την αναρρόφηση. Η διαδικασία περιλαμβάνει την χειρουργική καταστροφή, το κομμάτιασμα του αγέννητου μωρού, καθώς τα μέρη του σώματός του κατακερματίζονται και κατόπιν αφαιρούνται.

Η χειρουργική άμβλωση ενέχει τον κίνδυνο «ατελούς άμβλωσης» κατά την οποία μέρη του σώματος του αγέννητου παιδιού αφήνονται μέσα στη μήτρα της μητέρας. Οι κίνδυνοι και οι ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τη χειρουργική άμβλωση περιλαμβάνουν τραυματισμό της μήτρας ή του τραχήλου της μήτρας, αιμορραγία, μόλυνση.


Καμία έκτρωση δεν είναι ασφαλής

Ο Michael Robinson Εκτελεστικός Διευθυντής (Δημόσιες Υποθέσεις και Νομικές Υπηρεσίες της SPUC), δήλωσε: «Είναι πολύ ανησυχητικό να μαθαίνουμε ότι σχεδόν 4 χιλιάδες γυναίκες χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία λόγω επιπλοκών από ημιτελείς αμβλώσεις.

«Η παραπλανητική γλώσσα και μηνύματα χρησιμοποιούνται συχνά από τη βιομηχανία των αμβλώσεων για να συγκαλύψουν την αλήθεια και να αποκρύψουν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι γυναίκες από μια άμβλωση.

«Οι σωματικές και συναισθηματικές συνέπειες που μπορεί να έχει η άμβλωση στις γυναίκες τους αλλάζουν τη ζωή. Μία ανασκόπηση βασισμένη σε αποδείξεις με τίτλο «Abortion and Women’s Health», αποκαλύπτει τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η άμβλωση στην ψυχική υγεία πολλών γυναικών.

«Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ασφαλής έκτρωση. Κάθε έκτρωση καταστρέφει μια ανυπεράσπιστη αγέννητη ζωή και αφήνει το καταστροφικό της ίχνος πάνω σε πολλές γυναίκες και οικογένειες».

 

Σημείωση LifeNews: Το άρθρο αποτελεί ευγενική προσφορά της SPUC, «The Society for the Protection of Unborn Children». Πρόκειται για την Εταιρεία για την Προστασία των Αγέννητων Παιδιών, μια κορυφαία οργάνωση υπέρ της ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Πηγή: lifenews.com

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko