Η άμβλωση σκότωσε 44,6 εκ. ανθρώπους παγκοσμίως το 2023, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη αιτία θανάτου

Μνημείο στα αγέννητα θύματα των αμβλώσεων στη Φλόριντα
  

Η ανατροπή της Roe v. Wade κατάφερε ένα πλήγμα στους αριθμούς, αλλά ο αριθμός των νεκρών εξακολουθεί να είναι συντριπτικός.

LifeSiteNews

από Calvin Freiburger

Οι αμβλώσεις παρέμειναν η πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο για πέμπτη συνεχή χρονιά και κατά το 2023, παρά την ανατροπή της Roe v. Wade μέσα στο 2022, που κατάφερε πλήγμα στον αριθμό των αμβλώσεων στις ΗΠΑ.

Περισσότερες από 44,6 εκ. αμβλώσεις διενεργήθηκαν σε ολόκληρο τον πλανήτη πέρυσι, σύμφωνα με το Worldometer, μια μή κομματική πηγή που παρακολουθεί και εκτιμά στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, με βάση δεδομένα από πηγές όπως τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και άλλα.

Αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των θανάτων που αποδίδονται στις επόμενες 7 αιτίες θανάτου – λοιμώδεις νόσους, καρκίνο, κάπνισμα, κατάχρηση αλκοόλ, HIV/AIDS, τροχαία ατυχήματα και αυτοκτονίες – ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ.

«Το Worldometer κατέγραψε τους συνολικούς θανάτους του 2023, που ανέρχονται σε περισσότερους από 60,6 εκ.», σημειώνει η Christian Post. «Ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει την άμβλωση ως μορφή θανάτου. Εάν οι αμβλώσεις υπολογίζονταν και αυτές στα στατιστικά στοιχεία, οι θάνατοι πέρυσι θα ξεπερνούσαν τα 100 εκατομμύρια και οι αμβλώσεις θα αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από το 40% αυτών».

abby johnson 01


Στις ΗΠΑ, μετά την ανατροπή της  Roe v. Wade, 14 πολιτείες αυτή τη στιγμή απαγορεύουν όλες ή τις περισσότερες αμβλώσεις, με τα διαθέσιμα δεδομένα να δείχνουν ότι οι ισχύοντες νόμοι υπέρ της αγέννητης ζωής θα μπορούσαν ουσιαστικά να εξαλείψουν περίπου 200.000 αμβλώσεις το χρόνο.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές των αμβλώσεων δεν παραμένουν αδρανείς. Επιδιώκουν μέσω μιας ποικιλίας τακτικών να διατηρήσουν την «πρόσβαση» στην άμβλωση, όπως με τη κατοχύρωση του «δικαιώματος» στην άμβλωση συνταγματικά, ως «παροχής υγείας», με την εύκολη πρόσβαση στα χάπια της άμβλωσης, με τη νομική προστασία και την οικονομική υποστήριξη των ταξιδιών για αμβλώσεις, με τη κατασκευή νέων κλινικών αμβλώσεων κοντά στα σύνορα με τις περιοχές που αυτές απαγορεύονται, με λίγα λόγια μετατρέποντας σε καταφύγια αμβλώσεων τις περιοχές που αυτές είναι ακόμη επιτρεπτές

Στις ΗΠΑ, ο ακριβής έλεγχος του φαινομένου της άμβλωσης είναι αδύνατος εδώ και καιρό, λόγω έλλειψης ενιαίων προτύπων αναφοράς από πολιτεία σε πολιτεία. Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αναγνωρίζουν ότι τα δεδομένα που συλλέγουν για το θέμα αυτό υποβάλλονται μόνο εθελοντικά από τις πολιτείες, των οποίων οι προδιαγραφές αναφοράς (εάν υπάρχουν) ποικίλλουν σημαντικά. Η California, το Maryland, και το New Hampshire –τρεις πολιτείες που είναι πολυπληθείς και σημαντικά υπέρ των αμβλώσεων– δεν έχουν υποβάλει ιστορικά κανένα απολύτως στοιχείο, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο την αντίληψη του κοινού ως προς τη συχνότητα ειδικών ζητημάτων που σχετίζονται με την άμβλωση, όπως είναι οι αμβλώσεις τρίτου τριμήνου και οι επιπλοκές της άμβλωσης.

 

Πηγή: lifesitenews.com

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko