Οι νομοθέτες της Αϊόβα ψηφίζουν της απαγόρευση των αμβλώσεων μόλις ανιχνευθεί ο καρδιακός παλμός του εμβρύου

Η Γερουσία και η Διοίκηση της Αιόβα έχουν εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει την άμβλωση όταν εντοπίζεται oκαρδιακός παλμός του αγέννητου παιδιού.

Η απόφαση για το αν το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος είναι τώρα στα χέρια της κυβερνήτου της Αϊόβα, Κιμ Ρέυνολντς.

Το Σώμα ψήφισε το μέτρο με ψήφους 51-46 και η Γερουσία ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα το πρωί της 2ας Μαΐου 2018 με ψήφους 27-19.

Σύμφωνα με το The Des Moines Register, η Ρέυνονλτς δεν έχει ακόμη δηλώσει εάν θα υπογράψει το νομοσχέδιο.

«Η κυβερνήτης Ρέυνολντς είναι 100% κατά των εκτρώσεων και ποτέ δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τα αγέννητα μωρά", δήλωσε η εκπρόσωπος της Ρέυνολντς, Μπρέννα Σμιθ.

«Το γραφείο της κυβερνήτου δεν έχει λάβει το νομοσχέδιο από τον νομοθέτη για να το αναθεωρήσει. Ηκυβερνήτης δεν σχολιάζει κανένα νομοσχέδιο μέχρι να το δει στην τελική του μορφή.»

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι η καρδιά ενός αγέννητου παιδιού, που καταρχήν θεωρείται ότι ξεκινά να χτυπά στις 3 εβδομάδες, μπορεί στην πραγματικότητα να αρχίσει να χτυπάει περίπου στις 16 ημέρες κύησης. Αν η Ρέυνολντς, η οποία δήλωσε ότι η ζωή ξεκινάει από τη σύλληψη και πως "η έκτρωση είναι ασυνείδητη πράξη", υπογράψει το νομοσχέδιο ώστε να γίνει νόμος, η Αϊόβα θα γίνει η ασφαλέστερη πολιτεία στη χώρα για τα αγέννητα παιδιά.

 

Πηγή: liveaction.org

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko