Άλλαξε γνώμη στη μέση της άμβλωσης και έσωσε τη ζωή του μωρού της!

 

LifeNews.com

Από Micaiah Bilger,

3 Οκτωβρίου 2022

Λονδίνο, Αγγλία

Η αναστροφή της δράσης του εκτρωτικού χαπιού δούλεψε τέλεια!

Η Amrita Kaur, μια 27χρονη μητέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ευκαιρία που είχε, αντίθετα με τις περισσότερες μητέρες που σε μια στιγμή πανικού στρέφονται στην άμβλωση.

Χάρη στις γρήγορες αποφάσεις της και με τη βοήθεια ενός γιατρού που υποστήριζε τη ζωή, η έκτρωση της Kaur αντιστράφηκε και η ζωή του μωρού της σώθηκε. Τώρα, η 27χρονη βρετανίδα μητέρα διαδίδει το μήνυμα της σωτήριας θεραπείας της αντιστροφής του χαπιού της άμβλωσης για να βοηθήσει και άλλες μητέρες και μωρά.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε αυτή τη θεραπεία», είπε η Kaur στους «The Epoch Times» σε μια της συνέντευξη. «Η σωτηρία της ζωής του μωρού μου με συγκλόνισε εσωτερικά και με έκανε να μοιραστώ την εμπειρία της εγκυμοσύνης, της αναστροφής του χαπιού [της άμβλωσης]… και το ότι η άμβλωση δεν είναι τόσο απλό θέμα όσο η λήψη ενός χαπιού».

Μιλώντας στην εφημερίδα, η Kaur, που διαμένει στο Leamington Spa στο Warwickshire της Αγγλίας, ομολόγησε ότι πανικοβλήθηκε όταν το 2020 ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος. «Τα μάτια μου γέμισαν αμέσως δάκρυα. Έκλαιγα για 20 λεπτά αναλογιζόμενη τα πράγματα που δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ ξανά αν κρατούσαμε το μωρό», θυμάται τώρα.

Η νέα γυναίκα ήταν ανύπαντρη και άνεργη εκείνη την εποχή και κάποιοι από τους φίλους της την παρότρυναν να κάνει έκτρωση. Αυτή και ο πατέρας του μωρού συζήτησαν μαζί τις επιλογές τους και αποφάσισαν να κλείσουν ένα ραντεβού με τις Βρετανικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εγκυμοσύνης (British Pregnancy Advisory Services (BPAS), μια βρετανική αλυσίδα αμβλώσεων, για να λύσουν τις απορίες τους, σύμφωνα με τη συνέντευξη.

Η τηλεφωνική συνεννόηση μαζί τους ήταν πολύ σύντομη και η αλυσίδα των αμβλώσεων βασικά ώθησε την Kaur να κάνει έκτρωση στο αγέννητο μωρό της.

«Είχαμε έτοιμη μια λίστα με ερωτήσεις αλλά η κυρία στο τηλέφωνο δεν απάντησε ούτε σε μία», είπε η Kaur στους «The Epoch Times». «Μόλις άκουσε τη φωνή του πατέρα του παιδιού, του ζήτησε να φύγει και απλά με ρώτησε αν θέλω τα χάπια ή όχι. Από φόβο μήπως φτάσει πολύ αργά για να κάνω έκτρωση, της είπα «ναι». Μέσα σε λίγες μέρες, τα χάπια της άμβλωσης ήταν στην πόρτα μου».

Όταν λίγες μέρες αργότερα, το κορίτσι πήρε το πρώτο από τα δύο χάπια της έκτρωσης, «κατακλύστηκε αμέσως από την μετάνοια». Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο για μια θεραπεία, βρήκε πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία αντιστροφής αυτών των χαπιών και κάλεσε το BPAS. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, το κέντρο εκτρώσεων British Pregnancy Advisory Services (BPAS) δεν την πήρε στα σοβαρά.

Στη συνέχεια, βρήκε έναν γιατρό υπέρ της ζωής, τον Dr Dermot Kearney, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί για να παρέχει τη συγκεκριμένη σωτήρια θεραπεία.

Δείτε από τη συνέντευξη τί συνέβη παρακάτω:

Η Kaur τηλεφώνησε και μίλησε στη βοηθό του Kearney. Μέσα σε μια ώρα, ο Kearney είχε απαντήσει στην κλήση της και είχε στείλει συνταγή για χάπια προγεστερόνης στο πλησιέστερο σε εκείνη φαρμακείο. Παρέπεμψε επίσης τη μέλλουσα μαμά σε μια υπηρεσία υποστήριξης για να έχει βοήθεια και για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης της.

Η αντιστροφή του χαπιού της άμβλωσης λειτούργησε και η κόρη της Kaur, η Ahri-Storm Kaur Garrett, γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2021!

«Είμαι απίστευτα χαρούμενη που είχα την τύχη να βρω τον Dr Dermot και να ανατρέψω την απόφασή μου. Τώρα δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το κοριτσάκι μου», είπε η Kaur. Και συνέχισε: «καταλαβαίνω τώρα ότι τα μωρά στη μήτρα είναι πολύτιμα ανθρώπινα όντα ακόμη και από το πιο πρώιμο στάδιο της εγκυμοσύνης και οι γυναίκες θα πρέπει να είναι καλύτερα ενημερωμένες για την άμβλωση».

«Νομίζω ακόμη ότι πρέπει να τους δίνονται πολύ περισσότερες πληροφορίες για την εγκυμοσύνη, για τις παρενέργειες του χαπιού της έκτρωσης και τί σημαίνει η απόκτηση ενός παιδιού. Να μην προβάλλεται μόνο η αρνητική άποψη. Το να έχεις ένα μωρό δεν αλλάζει τη ζωή σου αρνητικά».

Η νεαρή βρετανίδα τόνισε επίσης την αξία της μητρότητας, λέγοντας: «Μόλις αποκτήσεις μωρό, πάντα θα τα καταφέρνεις, καθώς θα νιώθεις μια εσωτερική φλόγα που θα σε σπρώχνει για να φροντίσεις το παιδί σου. Η πραγματικότητα είναι ότι εξακολουθείς να είσαι η γυναίκα που ήσουν. Δεν είσαι απλά μια μαμά και έχεις την ικανότητα να κάνεις ό,τι θέλεις. Απλώς έχεις και μια μικρή κουκλίτσα μαζί σου κάθε στιγμή!»

Σε όλο τον κόσμο, μέχρι στιγμής, η θεραπεία αντιστροφής των εκτρωτικών χαπιών έχει βοηθήσει ώστε να σωθούν περισσότερες από 3.000 ζωές μωρών.

Η θεραπεία λειτουργεί προκαλώντας εξουδετέρωση της μιφεπριστόνης του φαρμάκου για την άμβλωση. Αυτό είναι το πρώτο από τα δύο φάρμακα που συνήθως λαμβάνονται για την έκτρωση και την ακόλουθη αποβολή του αγέννητου μωρού. Η «μιφεπριστόνη» κάνει τη μήτρα αφιλόξενη για τη νέα ζωή, αναστέλλοντας την ορμόνη προγεστερόνη. Η διαδικασία αναστροφής περιλαμβάνει τη χορήγηση δόσεων προγεστερόνης στη μητέρα για την εξουδετέρωση του εκτρωτικού φαρμάκου. Η διαδικασία αντιστροφής του εκτρωτικού χαπιού δεν μπορεί να λειτουργήσει εφόσον η μητέρα πάρει το δεύτερο φάρμακο, τη μισοπροστόλη, μία ή δύο ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με την American Association of Pro-Life OB-GYNs, αυτό το ορμονικό σχήμα λειτουργεί πολύ παρόμοια με μια ορμονική θεραπεία που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για να βοηθήσει στην πρόληψη των αποβολών.

Η έρευνα δείχνει ότι η θεραπεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν το 70% των γυναικών που υποβλήθηκαν στη θεραπεία κατάφεραν να αντιστρέψουν τις επιπτώσεις του φαρμάκου και να σώσουν τη ζωή των μωρών τους. Η μελέτη δεν διαπίστωσε αυξημένους κινδύνους επιπλοκών ή γενετικών ανωμαλιών για τα μωρά που ήλθαν στον κόσμο.

 

Πηγή: lifenews.com

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko