ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την εκδήλωση «ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ!» [Μαγούλα, 16 Φεβρουαρίου 2019]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΜΑΓΟΥΛΑ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
«ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ»

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού στη Μαγούλα Αττικής, εκδήλωση του Κινήματος υπέρ της ζωής και κατά των αμβλώσεων «ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ!».

Η εκδήλωση έγινε με την ευλογία του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Κυπριανού Τσεβά και διοργανώθηκε από τα κατηχητικά στελέχη της ενορίας Ηλία Αδάμ, Αγγελική Λάλου, Σοφία Παππά, και Ελένη Ντάρβα.

Στην εκδήλωση προσεκλήθησαν και μίλησαν οι συνεργάτιδες του Κινήματος «Αφήστε με να ζήσω!» κα Ζωή Σιάσου, ιατρός Μαιευτήρας–Γυναικολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, και η κα Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη–Τσαγκαροπούλου, ιατρός Πνευμονολόγος.

Οι ομιλήτριες έδωσαν μέσα από τις εισηγήσεις τους και τις σχετικές προβολές, που τις συνόδευαν, το μήνυμα της δημιουργίας και ανεκτίμητης αξίας της ανθρώπινης ζωής από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύλληψης. Άνθρωπος υφίσταται και πρέπει να προστατεύεται από την ώρα της γονιμοποίησης.

Η αξία του αγέννητου παιδιού βρίσκεται στην ανθρώπινη φύση του και στην αιώνια προοπτική που του χάρισε ο Θεός–Πατέρας του. Δεν συσχετίζεται καθόλου με τις συνθήκες σύλληψης, ούτε με την κατάσταση της υγείας του, ούτε με το πόσο αποδεκτό ή επιθυμητό είναι από το περιβάλλον του.

Αναφέρθηκαν οι τρόποι χειρουργικής και μη χειρουργικής ενδομήτριας θανάτωσης του παιδιού και οι τραγικές συνέπειες της θανάτωσης αυτής στη μητέρα, την οικογένεια, αλλά και όλη την κοινωνία.

Τις εισηγήσεις ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και γόνιμος προβληματισμός με τη συμμετοχή πολλών γονέων, νέων και τοπικών φορέων του εκπαιδευτικού συστήματος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και δικηγόρος ο ίδιος, π. Κυπριανός Τσεβάς, ο οποίος τόνισε μεν την αξία της σωστής επιστημονικής ενημέρωσης πάνω στο αντικείμενο, αλλά κυρίως την αξία του πνευματικού αγώνα του χριστιανού.

Όπως τόνισε ο π.Κυπριανός: Ο συνειδητός χριστιανός οφείλει να σέβεται καταρχήν το δικό του σώμα πριν το Γάμο, ως ναό του Θεού, και το σώμα του κατά Χριστόν συντρόφου του μέσα στο χριστιανικό Γάμο, και ακολούθως τα παιδιά που ο Θεός έστειλε ως δικά Του δώρα.

 

Ακολουθήστε το κίνημα στο

- https://www.afistemenaziso.gr

- https://facebook.com/profile.php?id=100024894848169

- https://twitter.com/afistemenaziso

- https://vimeo.com/afistemenaziso

 

afiste me na ziso

 «Αφήστε με να ζήσω!»

 

 

ekdhlwsi korinthos 01

ekdhlwsi korinthos 01

ekdhlwsi korinthos 01

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!