Ενώ η Αφρική έχει ανάγκη από Αναπνευστήρες και Εξοπλισμό Ατομικής Προστασίας, (PPE) μέσα στη πανδημία COVID-19, οι «ομάδες υποστήριξης» της στέλνουν Σετ Αμβλώσεων!

 

Το BBC ανέφερε πρόσφατα ότι οι Αφρικανικές Χώρες δεν διαθέτουν αρκετούς αναπνευστήρες για να αντιμετωπίσουν τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό (COVID-19). Ο Υπεύθυνος για την Αφρική από τη Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, Dr. Matshidiso Moeti, δήλωσε ότι «το ζήτημα των αναπνευστήρων είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Χώρες». Στα άλλα θέματα που τον απασχολούν, περιλαμβάνεται η έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας (Personal Protective Equipment – PPE) καθώς και η αδυναμία πρόσβασης στο σαπούνι και στο καθαρό νερό. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ικανοποιητικά αποθέματα  για κάθε Χώρα στην Αφρικανική Ήπειρο, και το δημοσιογραφικό πρακτορείο «Associated Press» αναφέρει πως μια σημαντική αποστολή βοήθειας περιελάμβανε μεν «περισσότερους από 400 αναπνευστήρες…, αλλά για κοινή χρήση και στις 54 Αφρικανικές Χώρες».

Πώς λοιπόν αντέδρασε η «Swedish International Development Cooperation Agency» (Sida)  στην κρίση που αντιμετωπίζουν οι Αφρικανοί; Ενώ δημιούργησαν ένα σχέδιο βοήθειας ύψους 2 εκατ. δολαρίων, ωστόσο δεν προορίζουν τα χρήματα για αυτές τις επείγουσες ιατρικές ανάγκες. Αντ' αυτού, η Sida σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια για χρηματοδότηση αγοράς σετ αμβλώσεων για την Αφρική.

«Το πρόγραμμά μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ευάλωτες γυναίκες και τα κορίτσια στην περιοχή. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε γρήγορα τις επιπτώσεις του COVID-19 και να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, ώστε να είναι σε θέση να αποφασίσουν μόνες τους πότε και με ποιον θα κάνουν παιδιά», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Sida, Carin Jämti.

Η Sida θα στείλει τα χρήματα στην DKT International, έναν οργανισμό που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates («Bill and Melinda Gates Foundation») και διαθέτει προϊόντα όπως χειροκίνητα set αναρρόφησης, και set Φαρμακευτικών Αμβλώσεων. Στην ιστοσελίδα της, η DKT υπερηφανεύεται ότι περίπου 8 εκατομμύρια εγκυμοσύνες έχουν «αποφευχθεί» χάρη στις υπηρεσίες της. Τα set που θα παραλάβει η Sida από την DKT International θα σταλούν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αιθιοπία, την Κένυα, τη Μοζαμβίκη, την Τανζανία και την Ουγκάντα.


Η υπηρεσία θα διαθέσει επίσης κεφάλαια για την εκπαίδευση ντόπιων εργαζομένων στον τομέα της υγείας, αρχηγών κοινοτήτων και άλλων μεμονωμένων ατόμων. Αντί να παρέχει στις Αφρικανικές Χώρες τον απαραίτητο εξοπλισμό για να σωθούν οι ζωές τους, η Sida επικεντρώνεται στην προώθηση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος πραγματοποίησης αμβλώσεων.

Η  ακτιβίστρια υπέρ της ζωής Obianuju Ekeocha, μίλησε εκτενώς για αυτήν την προσπάθεια των Δυτικών κοινωνιών να εισάγουν  βίαια την άμβλωση και την αντισύλληψη μέσα στον Αφρικανικό πολιτισμό. Σύμφωνα με την Ekeocha, «οι πεποιθήσεις των περισσότερων Αφρικανών γυναικών δεν ευθυγραμμίζονται με τις ριζοσπαστικές απόψεις που προσπαθούν να προωθήσουν οι ομάδες υπέρ των αμβλώσεων».

«Δεν γνωρίζω πολλές γυναίκες στην Αφρική που θα προτιμήσουν την αντισύλληψη από  οτιδήποτε άλλο», δήλωσε η Ekeocha σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε στο Catholic Digest. «Οι Αφρικανοί λατρεύουν τα μωρά και γιορτάζουν τη μητρότητα ακόμη και μέσα στη φτώχεια τους».

Η Ekeocha έχει περιγράψει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι «pro-choice» οργανώσεις εισάγουν ύπουλα την ατζέντα τους στην Αφρική, υπό το πρόσχημα της παροχής  φιλανθρωπικών υπηρεσιών. Ενώ η πρόθεσή τους είναι να οδηγήσουν τα νεαρά κορίτσια στις αμβλώσεις και στα αντισυλληπτικά, οι «pro-choice» ομάδες, σύμφωνα με την Ekeocha, συγκαλύπτουν τον στόχο τους, ισχυριζόμενες ότι οι ενέργειές τους αποτελούν μέρος ενός προγράμματος «μείωσης της μητρικής θνησιμότητας».

Τώρα, καθώς η Αφρική υποφέρει στη μέση της πανδημίας του COVID-19, λόγω έλλειψης ιατρικού εξοπλισμού, η Sida – μέσω της DKT International – προσπαθεί να κάνει το ίδιο πράγμα. Παρά τους ισχυρισμούς ότι η άμβλωση είναι απαραίτητη «Αγωγή Υγείας», περισσότεροι από 30.000 Αμερικανοί γιατροί απέρριψαν αυτόν τον ισχυρισμό, χαρακτηρίζοντάς τον «ιατρικά ανεύθυνο», ώστε να επιτρέψουν τη συνέχιση τέτοιων επεμβάσεων (αμβλώσεων) κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας.

Αντί να σώσουν ζωές, ομάδες όπως η Sida, αφιερώνουν κεφάλαια για τον τερματισμό τους.

 

Πηγή: liveaction.org

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!