Ενωμένα δίδυμα κοριτσάκια επιστρέφουν στο σπίτι μετά την επιτυχή επέμβαση χωρισμού τους!

 

LiveAction

Από την Bridget Sielicki,  14 Ιουλίου 2023

Δύο αδελφούλες που γεννήθηκαν ενωμένες στο ήπαρ, επιστρέφουν στην οικογένειά τους μετά από την επιτυχημένη επέμβαση χωρισμού τους.

Η Ella Fuller και η Eliza Fuller γεννήθηκαν στο Texas Children's Hospital στο Χιούστον, την 1η Μαρτίου 2023. Στην 12η  εβδομάδα κύησης, οι γονείς τους, Sandy και Jesse Fuller, έμαθαν ότι τα δίδυμα κοριτσάκια που κυοφορούνταν στη μήτρα, ήταν ενωμένα.

«Τέσσερις εβδομάδες αφού μάθαμε ότι είχαμε δίδυμα, μας είπαν πως τα παιδιά μας ήταν συνδεδεμένα (σιαμαία)», είπε η μητέρα τους, Sandy. «Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς», συνέχισε.

Καθώς τα μωρά μεγάλωναν μέσα στη μήτρα, οι γιατροί τελικά κατάφεραν να προσδιορίσουν την ακριβή θέση σύνδεσης. Τα κορίτσια ήταν συνδεδεμένα στο συκώτι. «Η καθεμιά τους είχε το δικό της ήπαρ αλλά αυτό ήταν συνενωμένο με της αδελφής της στο σημείο σύνδεσης των παιδιών», είπε ο πατέρας. «Και αυτό ήταν καταρχήν πολύ καλό».

Παρά το γεγονός ότι τα δίδυμα ήταν ενωμένα, η εγκυμοσύνη συνεχίστηκε καλά και οι γιατροί παρέλαβαν τα κορίτσια με καισαρική τομή, όταν η Sandy ήταν 35 εβδομάδων. «Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία -λέει η ίδια- γιατί σκεφτόμουν: «Θεέ μου, τα μωρά μου, που κουβαλούσα όλο αυτό το καιρό, είναι τώρα έξω από τη μήτρα». «Είναι τόσο καλά!» Και αμέσως οι μικρές άρχισαν να κλαίνε!

Μετά το τοκετό, οι γιατροί έκαναν συμβούλιο, για να αποφασίσουν πώς θα  ξεχωρίσουν τα κορίτσια χειρουργικά. Ο Dr. Jonathan Davies, ένας εκ των επικεφαλής του κλινικού προγράμματος για συνενωμένα παιδιά του Νοσοκομείου Texas Children’s Hospital, δήλωσε ότι η έγκαιρη ανίχνευση του προβλήματος, ενώ τα παιδιά ήταν ακόμη στη μήτρα, έδωσε χρόνο στην ομάδα του να προετοιμαστεί για τη χειρουργική επέμβαση.

Και συνέχισε ο ίδιος: «Ήμουν μέλος της ομάδας που τα φρόντισε. Η βοήθειά μας ξεκίνησε πριν ακόμη γεννηθούν και ολοκληρώθηκε όταν επέστρεψαν στο σπίτι». «Πληροφορηθήκαμε την περίπτωση των κοριτσιών περίπου τέσσερις μήνες πριν γεννηθούν, οπότε συγκεντρώσαμε την ομάδα μας και αρχίσαμε να προγραμματίζουμε κάθε πτυχή της νοσηλείας τους». «Κάθε περίπτωση συνδεδεμένων διδύμων είναι διαφορετική και προσφέρει νέες προκλήσεις», πρόσθεσε.

Όταν ήρθε για τα κορίτσια η ώρα της χειρουργικής επέμβασης, η Dr. Alice King κατεύθυνε μια ομάδα χειρουργικού προσωπικού 17 ατόμων στον διαχωρισμό των μωρών, μια διαδικασία που διήρκεσε έξι ώρες. «Ήταν τόσο σπάνιο περιστατικό που δεν υπήρχαν «οδηγίες παιχνιδιού», είπε η Dr. King . «Στο πίσω μέρος του μυαλού μου, έχω πάντα τα σχέδιά μου, το Α, το Β αλλά φτάνω αν χρειαστεί και στο Λ, Μ, Ν…».

Ευτυχώς, η επέμβαση πήγε καλά χωρίς επιπλοκές. Στο δελτίο τύπου του νοσοκομείου αναφέρθηκε ότι μετά τον διαχωρισμό τους, τα κορίτσια επέστρεψαν στη ΜΕΘ όπου είχαν γρήγορη ανάρρωση. Μόλις τέσσερις εβδομάδες αργότερα, ήταν αρκετά καλά για να πάνε σπίτι με τους γονείς τους.


Λέει ο πατέρας των παιδιών: «Θα τους λέω ότι αφού κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα με αυτό, ό,τι κι αν τους παρουσιάσει η ζωή στο μέλλον, χωρίς αμφιβολία θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν. Ακόμη και αυτά που φαίνονται αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά».

«Από την αρχή μέχρι το τέλος της δοκιμασίας μας, είχαμε καθοδήγηση, ενημέρωση και συμπαράσταση», είπε η Sandy. «Είμαστε τόσο ευγνώμονες στο Θεό, που έστειλε κάποιους από τους καλύτερους γιατρούς και νοσηλεύτριες στη ζωή μας για να προσφέρουμε και εμείς στα κορίτσια μας την δυνατότητα στη ζωή».

 

Πηγή: liveaction.org

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko