Αποκαλύπτοντας το «επιχειρηματικό πλάνο» της Planned Parenthood

Παρά το γεγονός ότι το 98% των υπηρεσιών της Planned Parenthood προς τις έγκυες γυναίκες είναι εκτρώσεις, η Planned Parenthood και οι πολιτικοί υποστηρικτές της ορκίζονται κατηγορηματικά ότι τα χρήματα που λαμβάνει και προέρχονται από την φορολογία των πολιτών, δεν ενισχύουν τις εκτρώσεις. Αλλά η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη. Η Planned Parenthood λαμβάνει το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της από επιχορήγηση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, δηλαδή από τη φορολογία, ενώ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 650.000 εκτρώσεις μεταξύ των ετών 2008 και 2009. Μία έκτρωση είναι ακριβή. Το κόστος της συμπεριλαμβάνει πληρωμή του ιατρού, του υποστηρικτικού ιατρικού προσωπικού, και επιπλέον για τον ιατρό ασφάλιση υγείας και ασφάλιση αστικής ευθύνης ιατρού (σ.μ. υποχρεωτική ασφάλιση–συμβόλαιο αστικής ευθύνης όλων των ιατρών προς αποζημίωση παθόντων λόγω ιατρικών λαθών). Ως Διευθύντρια Κλινικής, γνωρίζω από προσωπική πείρα, πως όλα τα έσοδα από κάθε προέλευση συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο ταμείο από την κλινική, και δεν υφίσταται κανένας διαχωρισμός τους ώστε να κατανεμηθούν σε συγκεκριμένες ιατρικές υπηρεσίες.

Ο ισχυρισμός της Planned Parenthood ότι οι εκτρώσεις καλύπτουν μόλις το 3% των προσφερόμενων υπηρεσιών της είναι επίσης ένα κόλπο. Ο πραγματικός αριθμός είναι πλησιέστερος προς το 12%, αλλά με στρατηγικό τρόπο αποκρύπτονται υπό την κάλυψη των υπηρεσιών οικογενειακού προγραμματισμού. Κάθε ασθενής–πελάτης καταγράφει από 5 έως 20 «επισκέψεις» για θέματα οικογενειακού προγραμματισμού, με την καταγραφή κάθε επίσκεψης ως ξεχωριστής υπηρεσίας που παρασχέθηκε, ενώ αντιθέτως ακολουθείται η αντίστροφη πρακτική για τις εκτρώσεις, οι οποίες συγκεντρώνονται σε ενιαίο πακέτο, ώστε κάθε ραντεβού να αντιστοιχεί προς μία επίσκεψη. Η επακόλουθη διαφορά στον αριθμό των περιστατικών οικογενειακού προγραμματισμού και «επισκέψεων» για έκτρωση είναι εκπληκτική.

 

defund parenthood 01

 

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη απάτη που εξαπλώνεται εκ μέρους της Planned Parenthood,.

Η Planned Parenthood ισχυρίζεται ότι συνεισφέρει στη μείωση του αριθμού των εκτρώσεων. Και αυτό είναι ακριβώς που δεν κάνει, αλλά οι στόχοι της είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι! Ως Διευθύντρια Κλινικής της Planned Parenthood, είχα λάβει ρητές οδηγίες να διπλασιάσω τον αριθμό των εκτρώσεων που πραγματοποιούνταν στην Κλινική μου, ώστε να ανεβάσω τα έσοδα. Στο ίδιο πλαίσιο, προσφάτως τα κεντρικά γραφεία της Planned Parenthood εξέδωσαν δεσμευτική οδηγία προς όλους τους συνεργάτες της, υποχρεώνοντάς τους να αρχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες εκτρώσεων το αργότερο έως το έτος 2013.

Επιπροσθέτως, η Planned Parenthood ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα πείθοντας τους βασικούς χρηματοδότες της, δηλαδή τους φορολογουμένους, ότι η πρώτη της προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια των γυναικών. Το κίνημα Live Action και το κίνημα Αποκαλύπτω την Planned Parenthood (Expose Planned Parenthood), σε κοινή συμμαχία και δράση έχουν δημοσιεύσει πάρα πολλά βίντεο (προϊόντα κρυφής έρευνας), που παρουσιάζουν προσωπικό των κλινικών να βοηθά και να υποστηρίζει φερόμενους ως διακινητές λευκής σαρκός, που εκμεταλλεύονται ανήλικα κορίτσια, τόσο μικρά, ακόμη και 14 ετών.

Αφού αρχικώς υποβάθμισαν το πρώτο βίντεο ως απάτη, το παράρτημα της Planned Parenthood του Κεντρικού New Jersey, υπέστη τόσο μεγάλη πίεση, που αναγκάστηκε να απολύσει τον υπεύθυνο γραφείου που παρουσιαζόταν στο απόσπασμα του βίντεο. Η Γενική Εισαγγελέας του New Jersey Πόλα Ντάου σύντομα διέταξε τη διενέργεια έρευνας, αλλά τα προβλήματα της Planned Parenthood δεν λήγουν με την απόλυση ενός υπαλλήλου της, υπευθύνου γραφείου. Αργότερα η Live Action με βίντεό της αποκάλυψε ότι υφίσταται μια αδιάσπαστη αλυσίδα παρόμοιων προβλημάτων στις κλινικές κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής των Η.Π.Α..

Η Planned Parenthood έχει βρει άλλους τρόπους να αυξήσει τα έσοδά της, σε βάρος της ασφάλειας των γυναικών. Η συμβουλευτική περί των εκτρώσεων πλέον πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή ενός ιατρού & παρουσία του στο δωμάτιο, μέσω διαδικτυακής «τηλεϊατρικής». Η έκτρωση είναι μια εξόχως τραυματική και δυνητικώς επικίνδυνη διαδικασία. Εγώ η ίδια που αναγνωρίστηκα από την εταιρεία Planned Parenthood, ως η καλύτερη υπάλληλος του έτους 2008, θεωρούσα αυτού του είδους την επιθετική ώθηση προς μια πιο «αποτελεσματική» τηλεϊατρική, ως ριψοκίνδυνη.

Άλλη μία ενόχληση, την οποία θέλει η οργάνωση αυτή να εξαλείψει, είναι η υποχρέωση της αναφοράς της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων. Έχει υποβάλει μήνυση για να καταρρίψει ένα νόμο για την υποχρέωση αναφοράς (δήλωσης προς τις κρατικές αρχές) της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, κάτω των 14 ετών, με το πρόσχημα ότι παραβίασε (ο νόμος αυτός) το συνταγματικό δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, ενός κοριτσιού. Η Planned Parenthood χαρακτήρισε το νόμο ως περιττό, με δεδομένο ότι το ιατρικό της προσωπικό είναι ήδη υποχρεωμένο να αναφέρει τέτοιου είδους περιστατικά και πως η συμπλήρωση επιπλέον αναφορών, το μόνο που θα επιτύγχανε θα ήταν η υπερβολική επιβάρυνση της Κυβέρνησης. H Planned Parenthood δεν επιθυμεί, να ενοχλεί την Κυβέρνηση και να την απασχολεί με την προστασία των ανηλίκων.

Επίσης, δεν μπορεί να επιβαρύνεται με την προσπάθεια να καταστήσει τις γυναίκες υπεύθυνες, ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις, έχοντας επαρκή ενημέρωση. Η Planned Parenthood έχει σταθερά εναντιωθεί σε σχεδόν 12 Πολιτείες, κατά νόμων που απαιτούν από το προσωπικό των κλινικών να παρουσιάσουν στη γυναίκα έναν υπέρηχο του παιδιού τους πριν από την έκτρωση. Με όλες αυτές τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι κλινικές αυτές, γιατί θα έπρεπε να φοβούνται έναν απλό υπέρηχο; Απλούστατα, γιατί κάνει  μεγάλη ζημιά στην πηγή που παρέχει για αυτές τα μεγαλύτερα έσοδα.

Εν όψει της νομοθετικής διαδικασίας για τη συνέχιση της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (σ.μ. όταν το χρέος των Η.Π.Α. αγγίξει συγκεκριμένο ύψος, που έχει εκ των προτέρων οριστεί, απαιτούνται ειδικά νομοθετικά μέτρα για να μην πάψει αυτομάτως η λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών), μπορούμε όλοι εμείς, να κάνουμε το ελάχιστο, να σταματήσουμε τον εξαναγκασμό των φορολογουμένων να συμμετέχουν στη διαιώνιση μιας νοοτροπίας, η οποία θέτει τα περιθώρια κέρδους πάνω από την ασφάλεια των γυναικών. Το Κογκρέσο έχει και υποχρεούται να αρπάξει την ευκαιρία να σταματήσει τη διοχέτευση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, των φορολογουμένων, προς αποδέκτες που σκοπίμως εξαπατούν το λαό και παραβιάζουν τους ομοσπονδιακούς νόμους.

Αποτέλεσα μέλος της Planned Parenthood επειδή ήθελα να βοηθήσω φτωχές γυναίκες, με πραγματικές ανάγκες να έχουν ιατρική φροντίδα. Συνεχίζω να το επιθυμώ, αυτός όμως είναι ο λόγος για τον οποίο εγκατέλειψα την εταιρεία. Η Planned Parenthood δεν ενδιαφέρεται για την υγεία των γυναικών και τις ανάγκες τους, ενδιαφέρεται μόνο για τις εκτρώσεις.

Είναι πλέον καιρός να σταματήσει η χρηματοδότηση της Planned Parenthood, από τα δολάρια της φορολογίας μας.

Σημείωση: Η Abby Johnoson ργάστηκε στην Κλινική Bryan, στο Τέξας, της Planned Parenthood, για 8 έτη και διετέλεσε Διευθύντρια της Κλινικής, για περισσότερα από 2 έτη. Είναι συγγραφέας του βιβλίου: "Unplanned: The Dramatic True Story of a Former Planned Parenthood Leader's Eye-Opening Journey Across the Life Line."

 

Πηγή: thehill.com

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko