Γυναίκα περιγράφει τις ύπουλες προσπάθειες του συζύγου της να προκαλέσει την έκτρωση του παιδιού τους - και πώς τελικά αυτός πιάστηκε

  

Cassy Fiano-Chesser,

Live Action,

28 Φεβρουαρίου 2024

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2024, ο δικηγόρος του Τέξας Mason Herring καταδικάστηκε σε μόλις έξι μήνες φυλάκιση, διότι προσπάθησε να εξαναγκάσει τη γυναίκα του σε έκτρωση, χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή της.

Η σύζυγος, Catherine Herring δήλωσε στο πρακτορείο Daily Beast ότι εκείνη και ο Mason είχαν χωρίσει, αλλά ενώ προσπαθούσαν να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στον γάμο τους, εκείνη έμεινε έγκυος στο τρίτο τους παιδί. Ένας σύμβουλος τους είχε ενθαρρύνει να περάσουν τις ανοιξιάτικες διακοπές μαζί, κάτι που είχαν κάνει αλλά ο Mason άρχισε κάποια στιγμή να συμπεριφέρεται ύποπτα. Της σέρβιρε το πρωινό στο κρεβάτι, αλλά αυτό περιλάμβανε και ένα υψηλό ποτήρι νερό που την πίεζε συνέχεια να το πιει…

«Άρχισε να με παροτρύνει έντονα, λέγοντας «πάρε το, γιατί πρέπει να φύγω» και η φωνή του ήταν πολύ θυμωμένη», δήλωσε η γυναίκα. «Ξαφνικά σκέφτηκα: «κάτι περίεργο συμβαίνει» Και τότε ήταν που κοίταξα κάτω στο φλιτζάνι και είδα ότι το νερό δεν ήταν καθαρό»

Ο Mason έβαζε μισοπροστόλη στα ποτά της συζύγου του, ελπίζοντας ότι θα της προκαλούσε έκτρωση.
 

Μία μέρα, λίγο μετά την αναχώρησή του για τη δουλειά, εκείνη αρρώστησε άσχημα και κατέληξε στο νοσοκομείο. Είχε έντονη αιμορραγία και το δείγμα των ούρων της ήταν «σχεδόν μαύρο», Η γυναίκα φοβήθηκε ότι είχε δηλητηριαστεί. Φώναξε τη μητέρα της στο νοσοκομείο, για να είναι μαζί της, αλλά δεν της είπε τί ακριβώς φοβόταν: ότι ο άντρας της είχε προκαλέσει αυτή τη κατάσταση.

«Ήθελα τόσο πολύ να κάνω λάθος», είπε η Catherine. «Ήθελα να υπάρχει μια άλλη εξήγηση, γιατί έλεγα στο νου μου πως «αυτός είναι ο σύζυγός σου που αγαπάς και λατρεύεις και κάνεις παιδιά μαζί του». Αλλά το ένστικτό μου έλεγε: «Κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να προστατεύσω τον εαυτό μου. Και πρέπει να εξασφαλίσω ότι δεν ξέρει ότι τον έχω καταλάβει. Γιατί πραγματικά ένιωθα ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που είχα για να συγκεντρώσω στοιχεία».

Μόλις επέστρεψε στο σπίτι, ο Mason συνέχισε τη προσπάθεια να της δίνει ποτά, με την ουσία σε σκόνη μέσα. Η γυναίκα τα κράτησε και τα έδωσε σε ιδιωτικό ερευνητή για εξετάσεις. Ενώ περίμενε τα αποτελέσματα, βρήκε μια συσκευασία blister Cyrux - μια γενόσιμη έκδοση μισοπροστόλης - στα σκουπίδια, ενώ οι κάμερες μέσα στο σπίτι τον έπιασαν να βάζει μια λευκή σκόνη στα ποτά της. Η Catherine απευθύνθηκε στην αστυνομία και τελικά ο Mason συνελήφθη.
 

 
Κατηγορήθηκε για κακούργημα, για πρόκληση άμβλωσης, και ομολόγησε την ενοχή του.
Η Catherine προσπάθησε να πιέσει ενάντια σε κάθε τύπο συμβιβασμού, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε, ενώ επέκρινε σκληρά την ελαφριά ποινή που του επιβλήθηκε. «Δεν πιστεύω ότι οι 180 ημέρες είναι δικαιοσύνη για απόπειρα δολοφονίας του παιδιού σου 7 ξεχωριστές φορές», είπε σε δήλωσή της μετά την απόφαση.

Το παιδί της Catherine ευτυχώς επέζησε, αν και γεννήθηκε πρόωρα, χρησιμοποιεί ένα σωληνάκι από τη μύτη για να φάει και χρειάζεται πολλαπλές θεραπείες. «Είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες», είπε η Catherine. «Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας για εκείνη. Αυτό επηρεάζει το παιδί και όλους μας σε καθημερινή βάση, ακόμα και τώρα».

 

Πηγή: LiveAction.org 

 

 

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko