Επιτυχημένη επιλέγοντας να γίνει μητέρα; «Δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε». Happy End μόνο με άμβλωση.

 

Περιοδικό ενοχλείται από την απόφαση πρωταγωνίστριας να κρατήσει το παιδί της και υποδεικνύει το δικό του σενάριο.

Από την Cassy Fiano-Chesser

 29 Αυγούστου 2022, 04:45 μ.μ

Το «Look Both Ways» του Netflix διηγείται την ιστορία μιας δυναμικής ανύπαντρης μαμάς που έφερε στη ζωή το απρογραμμάτιστο παιδί της. Γνωστό περιοδικό, διατύπωσε αντιρρήσεις: «Δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Δεν είναι ρεαλιστική η επιτυχία χωρίς την άμβλωση». Ξεχνά βέβαια το περιοδικό να υπενθυμίσει πόσο ρεαλιστική είναι η αποτυχία μετά την άμβλωση….

Το «Look Both Ways» του Netflix διηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που κατόρθωσε μια επιτυχημένη ζωή φέρνοντας στο κόσμο το παιδί της από μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη. Κι όμως έχει συγκεντρώσει την οργή του περιοδικού Glamour. Το περιοδικό, ένθερμος υποστηρικτής των αμβλώσεων, υποστήριξε ότι η ταινία «Look Both Ways» θα έπρεπε να είναι μια ιστορία στην οποία ο κύριος χαρακτήρας, η νεαρή γυναίκα, αποφάσισε την έκτρωση και όχι να έχει ένα χαρούμενο τέλος με ένα μωρό!!!

Με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό του «Riverdale», Lili Reinhart, το «Look Both Ways» είναι η ιστορία μιας γυναίκας που ονομάζεται Natalie. Η κοπέλα έχοντας σχέσεις με ένα νεαρό, τον Gabe, αρχίζει να νιώθει κάποια αδιαθεσία και υποψιάζεται ότι μπορεί να είναι έγκυος. Κάνει τεστ κυήσεως και  η ιστορία προχωρά προς δύο διαφορετικές πραγματικότητες. Στη μία, η Natalie δεν είναι έγκυος, ενώ στην άλλη, είναι. Και στις δύο «πραγματικότητες», η Νάταλι καταλήγει επιτυχημένη και ευτυχισμένη και αυτό συμβαίνει και στην  περίπτωση όπου κράτησε και τελικά απέκτησε το μωρό της. Αυτό, σύμφωνα με την άποψη του περιοδικού Glamour, είναι απαράδεκτο….

«Σε μια εποχή που οι γυναίκες στην Αμερική - και ειδικά στο Τέξας, όπου ζει η Νάταλι όταν μένει έγκυος - στερούνται το δικαίωμα στην «επιλογή», η πλοκή φαίνεται μή ρεαλιστική», σχολίασε η συγγραφέας Sam Reed. «Μια πιο συναρπαστική εκδοχή των γεγονότων θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη Νάταλι έγκυο και στα δύο χρονοδιαγράμματα που ακολουθούν την εφήμερη σχέση της και στη μία περίπτωση να παίρνει την απόφαση να τερματίσει την εγκυμοσύνη, ενώ στην άλλη να αποφασίζει να τη συνεχίσει.» Και συνεχίζει ότι είναι «πολύ πολυτελές» να βλέπει τη Νάταλι να εκπληρώνει τους επαγγελματικούς της στόχους και να βρίσκει την αγάπη ως νεαρή ανύπαντρη μητέρα.

……………………………………………………………………………………

Το Glamour, (όπως και η πλειοψηφία των ΜΜΕ) προωθεί σε τακτική βάση την άμβλωση και βεβαιώνει τις αναγνώστριές του θα κάνει τη ζωή τους καλύτερη. Ωστόσο, και παρά την ευαισθησία του για το ρεαλισμό  της ταινίας, υπάρχει ελάχιστη έως καθόλου συζήτηση, για το ότι η μητρότητα και μόνο μπορεί να ενδυναμώσει τις γυναίκες ενώ η άμβλωση είναι βλαπτική και μπορεί να καταστρέψει αυτές και τα παιδιά τους με πολλούς τρόπους.

Ακόμη και μια φανταστική γυναίκα που ζει μια ευτυχισμένη ζωή μετά την απόκτηση ενός μωρού που δεν ήταν στο πρόγραμμα, φαίνεται αδύνατη για το Glamour, κάτι που αποδεικνύει πόσο υπέρ των αμβλώσεων είναι το έντυπο στη πράξη.

 

Πηγή: liveaction.org

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko