ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη ψήφισε νόμο που επιτρέπει αμβλώσεις μέχρι λίγες στιγμές πριν από τη γέννηση [23 Ιανουαρίου 2019]

  

Washington, D.C. (23 Ιανουαρίου 2019) - Η Νέα Υόρκη ψήφισε νόμο που επιτρέπει αμβλώσεις κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης, μέχρι λίγες στιγμές πριν από τη γέννηση.

Ο νόμος για την αναπαραγωγική υγεία, που υπογράφηκε από τον κυβερνήτη Andrew Cuomo, επιτρέπει τις αμβλώσεις σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εάν ο γυναικολόγος (που κάνει εκτρώσεις) το κρίνει απαραίτητο για τη «ζωή ή την υγεία» της μητέρας. Όμως, όπως καθορίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, η υγεία δεν περιλαμβάνει μόνο τη σωματική υγεία, αλλά περιλαμβάνει τις «συναισθηματικές, ψυχολογικές, οικογενειακές και ηλικιακές συνθήκες», επιτρέποντας ουσιαστικά την άμβλωση για σχεδόν κάθε λόγο.

Η Πρόεδρος και Ιδρυτής της εθνικής οργάνωσης pro-life (υπέρ της ζωής) έκανε δήλωση, όπου μεταξύ άλλων είπε:

«Οι εγκληματίες δεν υποβάλλονται στη θανατική ποινή στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, αλλά τώρα παιδιά, μέχρι τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης, μπορούν με θανατηφόρες ενέσεις να δηλητηριαστούν μέχρι θανάτου. Αυτό δεν διαφέρει από την παιδοκτονία»!

  

   

Σχόλιο «Αφήστε με να ζήσω!»:

Αυτή η παράλογη και εμβρυοκτόνα διαδικασία της έκτρωσης συμβαίνει δυστυχώς και στην Ελλάδα, εδώ και 33 περίπου χρόνια.

Ο Νόμος 1609/1986 (άρθρο 2), προβλέπει τα εξής:

«4. Δεν είναι άδικη πράξη η τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης που ενεργείται με τη συναίνεση της εγκύου από γιατρό μαιευτήρα-γυναικολόγο με τη συμμετοχή αναισθησιολόγου σε οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα, αν συντρέχει μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) Δεν έχουν συμπληρωθεί δώδεκα εβδομάδες εγκυμοσύνης.
β) Έχουν διαπιστωθεί με τα σύγχρονα μέσα προγεννητικής διάγνωσης ενδείξεις σοβαρής ανωμαλίας του εμβρύου που επάγονται τη γέννηση παθολογικού νεογνού και η εγκυμοσύνη δεν έχει διάρκεια περισσότερο από είκοσι τέσσερεις εβδομάδες.
γ) Υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της σωματικής ή ψυχικής υγείας της. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται σχετική βεβαίωση και του κατά περίπτωση αρμόδιου γιατρού.
δ) Η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού, αποπλάνησης ανήλικης, αιμομιξίας ή κατάχρησης γυναίκας ανίκανης να αντισταθεί και εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί δεκαεννέα εβδομάδες εγκυμοσύνης...».

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι αυτό που ψηφίστηκε στη Νέα Υόρκη, ισχύει και στη Χώρα μας για λόγους «υγείας» του εμβρύου μέχρι και τις 24 εβδομάδες κύησης, ενώ όταν «κινδυνεύει» η σωματική ή η ψυχική υγεία της μητέρας σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε, αυτό που το βίντεο μας πληροφορεί. Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν μεταξύ 2003 και 2005, το 20–35% των μωρών που γεννήθηκαν στις 23 εβδομάδες κύησης επιβιώνουν, όπως επιβιώνει το 50–70% των μωρών που γεννήθηκαν στις 24 έως 25 εβδομάδες και πάνω από 90% που γεννήθηκαn στις 26 έως 27 εβδομάδες.

Το αγέννητο μωρό αισθάνεται πόνο από τη 10η εβδομάδα, κάποιοι ειδικοί αναφέρουν την 8η εβδομάδα [1]. Όταν λοιπόν χάνει τη ζωή του μαρτυρικά με την έκτρωση, αισθάνεται φοβερό πόνο πριν πεθάνει!

 

[1] https://www.lifenews.com/2013/05/23/expert-tells-congress-unborn-babies-can-feel-pain-starting-at-8-weeks/

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko