Πως μια άμβλωση έκανε να χαθούν 10 αγέννητα μωρά

 

Από: «Αφήστε με να ζήσω!» και Sarah Terzo – Substack.  

Η συγγραφέας Dawn Kellum μετά την άμβλωση της έκανε έναν ειλικρινή απολογισμό της πράξης της στο βιβλίο της με τίτλο « Η  άμβλωσή μου  και αυτά που δεν μου είπε κανένας», (My Abortion and What NOBODY Told Me). Το βιβλίο υπάρχει δωρεάν στο Kindle και μπορείτε να το διαβάσετε μέσω της εφαρμογής Kindle, από οποιοδήποτε smartphone ή συσκευή.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΝΘΕΙ

Η Kellum απευθυνόμενη στις γυναίκες που σκέπτονται την  άμβλωση, τους εξιστορεί τί πιθανότατα θα συμβεί μετά την άμβλωσή τους. Τους λέει:

Θα χρειαστείς βοήθεια μετά την έκτρωση γιατί θα σε επηρεάσει με όποιους τρόπους  μπορείς να φανταστείς.

Θα μετανιώνεις για την απόφασή σου για όσο ζεις.

             Θα σου λείπει το παιδί που έχασες για όλη την υπόλοιπη ζωή σου.

             Θα είναι πολύ δύσκολο να συγχωρήσεις τον εαυτό σου.

            Η έκτρωση είναι επώδυνη όσο γίνεται αλλά και μετά… Κυριολεκτικά νιώθεις τα

            σωθικά σου να ξεσχίζονται.                         

            Η αιμορραγία μου ήταν φρικτή και κράτησε πολλές μέρες.


Αλλά αυτά δεν ήταν παρά μόνο η αρχή των βασάνων για τη γυναίκα…..

Κατά  τραγική συγκυρία, η έκτρωση της δεν σκότωσε μόνο ένα, «εκείνο» το μωρό. Οδήγησε στο θάνατο και άλλα εννέα—δέκα αγέννητα μωρά συνολικά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω αμέλειας της κλινικής που έκανε την άμβλωση, η Kellum έπαθε μια κατάσταση που ονομάζεται ασυμβατότητα Rh/Ρέζους.


Τί  είναι η ασυμβατότητα
Rh/ Ρέζους;

Κατά το τοκετό, την εγκυμοσύνη, την άμβλωση ή την αποβολή, τα ερυθρά αιμοσφαίρια από το αγέννητο μωρό μπορούν να περάσουν στην κυκλοφορία του αίματος της μητέρας. Στις περισσότερες εγκυμοσύνες, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Αλλά εάν ομάδα αίματος της μητέρας είναι Rh-αρνητικό, (Rh-), και το μωρό της είναι Rh-θετικό, (Rh+), ως προς την ομάδα αίματός του, η μητέρα θα αναπτύξει αντισώματα κατά των ερυθρών αιμοσφαιρίων του παιδιού της. Αυτά τα αντισώματα δεν δημιουργούν πρόβλημα συνήθως σε αυτή την εγκυμοσύνη.

Ωστόσο, θα παραμείνουν στο σώμα της μητέρας. Σε επόμενη εγκυμοσύνη της, θα επιτεθούν στα ερυθρά αιμοσφαίρια του νέου μωρού (εάν  αυτό είναι Rh+) και θα τα καταστρέψουν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας στο επόμενο μωρό. Μπορεί ακόμη να προκαλέσει και την αποβολή του μωρού.

Μια δόση αντι-Rhesus ανοσοσφαιρίνης, μπορεί να αποτρέψει αυτές τις επιπλοκές.  Συνήθως, όταν μια έγκυος προσέρχεται στη τακτική ιατρική παρακολούθηση, για τοκετό ή μετά από μια αποβολή, της γίνεται εξέταση αίματος. Εάν η εξέταση αίματος αποδείξει ότι το αίμα της είναι Rh-αρνητικό, οι γιατροί της δίνουν προληπτικά μια δόση ανοσοσφαιρίνης. (1) Αυτή αποτρέπει την ανάπτυξη αντισωμάτων εκ μέρους της και προστατεύει  τα μελλοντικά παιδιά της.


Η χορήγηση  αντι-
Rh ανοσοσφαιρίνης, επιβάλλεται σε κάθε γυναίκα με Rh-αρνητικό τύπο αίματος «μετά από τοκετό, αποβολή ή έκτρωση» σύμφωνα με την ιστοσελίδα MedilinePlus (2),  χωρίς να απαιτείται γνώση της ομάδας αίματος του παιδιού ή του πατέρα προκειμένου να εξασφαλισθούν ούτως ή άλλως τα μελλοντικά παιδιά.

Ωστόσο, λόγω κακής ιατρικής περίθαλψης στις εγκαταστάσεις αμβλώσεων, πολλές έγκυες με αρνητικό Rh δεν λαμβάνουν το κατάλληλο φάρμακο.  Άλλος σοβαρός λόγος  για τη Rh ευαισθητοποίησης της μητέρας είναι οι αμβλώσεις που γίνονται με χάπια στο σπίτι χωρίς ιατρική παρακολούθηση και ιατρική  βοήθεια της γυναίκας.

Σύμφωνα με το Medline Plus τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η ασυμβατότητα Rh στο επόμενο μωρό είναι:

  • Εγκεφαλική βλάβη λόγω υψηλών επιπέδων χολερυθρίνης (πυρηνικός ίκτερος),
  • Κατακράτηση υγρών και οίδημα στο μωρό (εμβρυικός ύδρωπας)
  • Προβλήματα με τη νοητική του λειτουργία, την κίνηση, την ακοή, την ομιλία, επιληπτικές κρίσεις.
  • Η ασυμβατότητα Rh μπορεί επίσης να προκαλέσει μελλοντικές αποβολές.

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το ιατρείο στο οποίο απευθύνθηκε η Kellum για την έκτρωσή της δεν της χορήγησε τη ανοσοσφαιρίνη παρόλο που αυτό επιβαλλόταν. Λίγο καιρό μετά την έκτρωση, η Kellum γνώρισε έναν άντρα, τον ερωτεύτηκε και τον παντρεύτηκε. Ήθελαν να κάνουν οικογένεια και άρχισαν τις προσπάθειες να συλλάβει παιδί.

Το πρώτο παιδί της,  αν και γεννήθηκε ζωντανό, είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης μιας πάθησης που ονομάζεται Ημιυπερπλασία.(3) Σε αυτή, το ένα ήμισυ του σώματος αναπτύσσεται υπέρμετρα σε σχέση με το άλλο.

Επειδή η Ημιυπερπλασία μπορεί να προκληθεί από πολλές διαφορετικές υποκείμενες καταστάσεις, δεν ήταν  σαφές εάν η ασυμβατότητα Rh της προηγούμενης κύησης ήταν η αιτία.

ΕΝΝΕΑ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ ΤΗΣ

Μετά τη γέννηση αυτού του μωρού, η Kellum είχε εννέα αποβολές, τη μία μετά την άλλη. Στη 12η εγκυμοσύνη της, ένας γιατρός συνειδητοποίησε ότι υπήρχε πρόβλημα  ασυμβατότητας Rh που προκαλούσε τις αποβολές των παιδιών της. Ο γιατρός της έδωσε μια δόση της ανοσοσφαιρίνης νωρίτερα στην εγκυμοσύνη και μπόρεσε να αποκτήσει άλλα δύο παιδιά που γεννήθηκαν και τα δύο υγιή.

Η ίδια περιγράφει τον συναισθηματικό αντίκτυπο που είχαν πάνω της οι αποβολές και οι εκτρώσεις:

Καθώς μεγαλώνω τα παιδιά μου, σκέφτομαι: «Τι θα γινόταν αν είχα και τα άλλα;» Πώς θα έμοιαζε το παιδί μου που έκανα έκτρωση ή τα μωρά μου που χάθηκαν;…

Θα έμοιαζαν περισσότερο σε εμένα ή στον μπαμπά τους ή ίσως στη γιαγιά ή στον παππού; …

Πώς θα ήταν με τα αδέρφια τους; Πώς θα ήταν το πρώτο τους ποδήλατο; Ποιο θα ήταν το αγαπημένο τους φαγητό; Τι προσωπικότητες θα είχαν; …

Δεν υπήρξε ούτε μια μέρα που να μην μου λείψει το μωρό μου που έκανα έκτρωση και τα άλλα 9 παιδιά που αποβλήθηκαν από τη μήτρα μου.

ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ;

Δυστυχώς, η κατάσταση της Kellum δεν είναι μοναδική μονωμένη. Σε μια διαδικτυακή μετάδοση που οργανώθηκε από την ομάδα πρώην εργαζομένων στην άμβλωση «And then There Were None», μια πρώην εργαζόμενη στο Planned Parenthood ομολόγησε ότι οι ασθενείς στη μονάδα της Planned Parenthood όπου εργαζόταν μερικές φορές δεν έπαιρναν τις δόσεις ανοσοσφαιρίνης που απαιτούνταν.

Γιατί συνέβαινε αυτό;

Η Jayne, πρώην εργαζόμενη στις αμβλώσεις, περιέγραψε πώς η κλινική όπου εργαζόταν έσπρωχνε τις ασθενείς τις εκτρώσεις τους, προσπαθώντας να χωρέσει όσο περισσότερες μπορούσε κάθε μέρα. Όσο περισσότερες αμβλώσεις γινόταν τόσο περισσότερα χρήματα θα κέρδιζαν. 

Η Jayne περιγράφει την κατάσταση:

Στη Planned Parenthood, είχαμε μόνο 45 λεπτά για να εξυπηρετήσουμε κάθε ασθενή…

Έτσι, εάν είστε υπεύθυνοι και έχετε 10 ασθενείς, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν όλα σωστά- κάποια πράγματα θα χαθούν. Και σε αυτή την περίπτωση, πολλές περιπτώσεις, πολλές φορές, αυτές οι ασθενείς έφευγαν και δεν τους δινόταν αυτή η ένεση.

Αλλά και η εσφαλμένη εξέταση αίματος μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία

Η Jayne περιέγραψε περιστατικό που δεν έλαβε την σωστή αγωγή λόγω λάθους του εργαστηρίου στο προσδιορισμό της ομάδας αίματος. «Δεν έχουμε καν αξιόπιστο αιματολογικό έλεγχο».

Αναρρωτιόμαστε

  • Πόσες γυναίκες είχαν λάθος εξετάσεις αίματος και έμειναν χωρίς την ανοσοσφαιρίνη;
  • Πόσοι άλλες χρειάζονταν το φάρμακο, αλλά αγνοήθηκαν στη βιασύνη να τις βγάλουν από την πόρτα για να γίνει η επόμενη έκτρωση;…
  • Πόσες κάνουν έκτρωση στο σπίτι μόνες τους, με χάπια, και κανείς δεν γνωρίζει τον αιματολογικό κίνδυνο που διατρέχουν με τα μωρά τους από κει και πέρα;

Η άμβλωση είναι θάνατος. Όποιος υπηρετεί το θάνατο δεν διακατέχεται από ευαισθησίες, ούτε από συνείδηση σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή. Με την ίδια σκληρότητα που σκοτώνει ένα παιδί, αδιαφορεί για τη μητέρα και τα επόμενα παιδιά της. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Καθένας που υποστηρίζει το «δικαίωμα στην άμβλωση», ας ξέρει πως υποστηρίζει το ανύπαρκτο δικαίωμα να αδικούνται και να καταστρέφονται  νέοι άνθρωποι, σα να είναι αμελητέα ανθρώπινα κουρέλια.

Παραπομπές:

  1. https://labeling.csl.com/SMPC/GR/Rhophylac/GR/Rhophylac-spc.pdf
  2. https://medlineplus.gov/ency/article/001600.htm
  3. https://www.childrenshospital.org/conditions/hemihyperplasia

Πηγή είδησης: (Συντομευμένη)

https://www.liveaction.org/news/one-abortion-killed-10-preborn-babies/

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko