ΡΩΣΣΙΑ: Μείωση κατά 63,5% οι εκτρώσεις μέσα σε 17 χρόνια

Ο αριθμός των εκτρώσεων στην Ρωσσία έχει μειωθεί σχεδόν κατά 2/3 από τις αρχές του αιώνα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, αναφέρει η Interfax-Religion.

Το 2000 υπήρξαν 2.138,000 καταγεγραμμένες εκτρώσεις στη Ρωσσία και το 2017, 779.999.

«Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή πτώση, 63,5%», σημείωσε η Γκόλικοβα.

Επιπλέον, ο αριθμός των Ρώσσων που καταδικάζουν την έκτρωση έχει τριπλασιαστεί μέσα σε 20 χρόνια, από 12% στο 35%. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.

Είχε ανακοινωθεί προηγουμένως τον Ιανουάριο του 2017, ότι ο αριθμός των εκτρώσεων στην Ρωσσία είχε μειωθεί στο ήμισυ μέσα σε τέσσερα έτη, με πτώση κατά 13% το 2016, 96.300 εκτρώσεις. Όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκβόρτσοβα, ο αριθμός των οικειοθελών εκτρώσεων, χωρίς παθολογικές καταστάσεις, εκείνο το έτος μειώθηκε κατά 72.000.

Ο αγώνας κατά των εκτρώσεων είναι το σημαντικότερο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, δήλωσε στην Μόσχα πέρυσι τον Οκτώβριο ο Πατριάρχης Κυρίλλος κατά την έναρξη του 7ου Εκκλησιαστικού Συνεδρίου για την Κοινωνική Εργασία.

Η Αγιότητά του απευθύνθηκε δύο φορές στην Κρατική Δούμα, κάνοντας έκκληση να βρουν μια λύση στον «τρομακτικά υψηλό» αριθμό των εκτρώσεων που εξακολουθούν να πλήττουν την Ρωσσία.

Η Εκκλησία πρόσφατα εγκαινίασε το 58ο καταφύγιο για εγκυμονούσες και μητέρες και διαθέτει επίσης 169 κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρη τη χώρα.

***

Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ

Πηγή: Orthodox Christianity, Αβέρωφ

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!