Το BBC αφαιρεί μάθημα σχετικά με την άμβλωση από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα γιατί εκφράζει απόψεις υπέρ της αγέννητης ζωής

  

LiveAction, International

Από την Tori Shaw

18 Ιουλίου 2022

Το BBC Bitesize, μια δωρεάν διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα,  είναι προσφορά του BBC στους  σπουδαστές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η υποστηρικτική υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να βοηθά μαθητές 15-16 ετών με τις σχολικές εργασίες και τις εξετάσεις τους και είναι δημόσια και διαθέσιμη στο κοινό  από τον ιστότοπο του ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το BBC αφαίρεσε ένα μάθημα από αυτό το διαδικτυακό εργαλείο μετά από διαμαρτυρίες ότι το μάθημα προωθεί απόψεις κατά των αμβλώσεων.

Σύμφωνα με τον Guardian, το μάθημα ήταν μέρος του Religious Studies Revision Guide on Bitesize, είχε δηλ. θρησκευτική κατεύθυνση, και χρησιμοποιούσε τον όρο «υπέρ της ζωής» αντί «κατά της έκτρωσης». Έδινε «ισχυρά επιχειρήματα» κατά της άμβλωσης και παρουσίαζε το έργο ενός οργανισμού για την Προστασία των Αγέννητων Παιδιών, του «The Society for the Protection of Unborn Children (SPUC). Αυτή η οργάνωση εργάζεται κατά των αμβλώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και προωθεί την αναστροφή της δράσης των χαπιών για την άμβλωση.

Η SPUC χαρακτηρίστηκε από το Bitesize ως φιλανθρωπική οργάνωση «υπέρ της ζωής» που «υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αγέννητων παιδιών», προωθεί «την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής» και «υποστηρίζει τα άτομα και τις οικογένειες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

Η ίδια πηγή, το Bitesize έδωσε και «εναλλακτικές προτάσεις αντί για άμβλωση», προτείνοντας την εγκράτεια μεταξύ άλλων για την πρόληψη μιας εγκυμοσύνης. Η British Pregnancy Advisory Service, ένας πάροχος αμβλώσεων, είπε ότι είναι «παράλογο» να μην αναφέρονται τα αντισυλληπτικά.

Το BBC δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ότι το μάθημα, το οποίο απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 15-16 ετών, έχει αφαιρεθεί προσωρινά από το πρόγραμμά του. Το υλικό είχε γραφεί από δασκάλους και ειδικούς στα θέματα και είχε τις προδιαγραφές του προγράμματος σπουδών του Ηνωμένου Βασιλείου και προοριζόταν για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την έγκριση του μαθήματος, (WJEC, Welsh Joint Education Committee), δήλωσε πως το κείμενο από το  Bitesize είχε δημιουργηθεί χωρίς τη συμβολή τους και δεν είχε εγκριθεί από αυτούς. Είπαν επίσης ότι το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες απόψεις για την άμβλωση, αλλά το WJEC δεν υποστηρίζει κάποια συγκεκριμένη. Οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου μίλησαν αρνητικά για τον κείμενο καθώς κατά την γνώμη τους είχε θρησκευτικές απόψεις και περιελάμβανε θέσεις  της pro-life  οργάνωσης «Society for the Protection of Unborn Children».

Η pro-life ομάδα που το συνέταξε, δήλωσε με τη σειρά της ότι το δικό της κείμενο βασίζεται σε «επιστημονικά δεδομένα που αφορούν τη ζωή πριν από τη γέννηση». Και πρόσθεσε: «Είναι κοινή πρακτική να εκπροσωπούνται και οι δύο πλευρές σε μια συζήτηση. Πιστεύουμε ότι η SPUC, ως η μεγαλύτερη οργάνωση υπέρ της ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου, άξιζε να συμπεριληφθεί σε μια πηγή του BBC Bitesize για τις αμβλώσεις. Αυτό θα εξασφάλιζε τη δίκαιη εκπροσώπηση»

 

Πηγή: liveaction.org

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko