Χωρίς πόδια και χωρίς το ένα του χέρι. Ο άντρας που επιβίωσε από την έκτρωση αγωνίζεται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

no legs no hand no problem 02


LifeNews.com

Διεθνής Ειδήσεις, 30 Αυγούστου 2021

Τόκιο, Ιαπωνία

«Υπάρχει ένας σκοπός και για εμάς σε αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να είμαστε μαχητές στη ζωή». Ernie Gawilan.

Ένας Παραολυμπιονίκης κολυμβητής θα εκπροσωπήσει τις Φιλιππίνες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, έχοντας επιβιώσει από την προσπάθεια έκτρωσής του που τον άφησε χωρίς πόδια και με υπανάπτυκτο το αριστερό του χέρι.

Ο κολυμβητής Ernie Gawilan, 30 ετών,  συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016, κέρδισε το χρυσό στους Ασιατικούς αγώνες το 2018, και τώρα θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στη Παραολυμπιάδα του Τόκιο.

Ο Ernie Gawilan, παρά τις πολλαπλές του αθλητικές διακρίσεις  δηλώνει ότι η αληθινή νίκη του ήταν το 1991 όταν επέζησε από την απόπειρα άμβλωσης που έκανε η μητέρα του. «Πρέπει να ήμουν καλός κολυμβητής ακόμη και μέσα στη μήτρα της μητέρας μου επειδή επέζησα από την έκτρωση. Κολύμπησα και τα κατάφερα!», Παρατήρησε.

Η μητέρα του επιχείρησε την άμβλωση διότι είχε μείνει έγκυος από έναν άλλο άντρα ενώ ήταν έγγαμη, καθώς προσπάθησε να αποκρύψει την εγκυμοσύνη της από το σύζυγό της. Εκείνος αργότερα την εγκατέλειψε με το παιδί. Κατά τραγική συγκυρία, η μητέρα πέθανε από χολέρα όταν ο Ernie Gawilan ήταν μόλις 5 μηνών, αφήνοντάς τον χωρίς γονείς και μόνο με τους παππούδες για να τον μεγαλώσουν.

Ο Gawilan  υπέμεινε την απάνθρωπη περιφρόνηση των συνομήλικών του κατά την παιδική του ηλικία λόγω της εμφάνισής του. Ευτυχώς ανακάλυψε το κολύμπι, που ήταν το μεγάλο του καταφύγιο.

«Συνήθιζα να κρύβομαι. Παλιά ντρεπόμουν για τον εαυτό μου, ντρεπόμουν γιατί γεννήθηκα έτσι... Όταν είμαι στο νερό η σωματική μου αναπηρία δεν φαίνεται. Μοιάζω με ένα φυσιολογικό άτομο», εξηγεί.

 «Αυτή  είναι μια πολύ ενθαρρυντική εξέλιξη για ένα αθώο θύμα των αμβλώσεων που ξεπέρασε τις δύσκολες συγκυρίες και συνέχισε να επιτυγχάνει σπουδαία πράγματα μέσα από τον αθλητισμό», δήλωσε ένας αθλητικός συντάκτης.

no legs no hand no problem 02


Όπως λέει ο Gawilan, «Υπάρχει ένας σκοπός και για εμάς σε αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να είμαστε μαχητές στη ζωή ».

«Η άμβλωση, η οποία κόντεψε να κλέψει την ευκαιρία του Gawilan να ζήσει και να αγωνιστεί στη ζωή,  θα μπορούσε να του είχε αφαιρέσει κάθε στοιχείο της ύπαρξής του,  όπως δυστυχώς κάνει, χιλιάδες φορές την ημέρα σε άλλες περιπτώσεις και σε όλο τον κόσμο».

 

Πηγή: lifenews.com

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko