Στο Τέξας, η απαγόρευση της έκτρωσης του παιδιού που χτυπά η καρδιά του, αφορά και τη φαρμακευτική άμβλωση!

  

Ο σεβασμός στην αγέννητη ζωή επιβεβαιώνεται με πράξεις!

Από THE TEXAS TRIBUNE

Από την  Eleanor Klibanoff

2 Δεκεμβρίου 2021

Το Τέξας απαγορεύει όχι μόνο τις χειρουργικές αλλά και τις φαρμακευτικές αμβλώσεις μετά την 7η εβδομάδα της κύησης εφόσον είναι ανιχνεύσιμη καρδιακή λειτουργία. Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή επιβεβαιώνεται με πράξεις.

Από σήμερα, σύμφωνα με το νέο νόμο που δεν επιτρέπει την άμβλωση  εφόσον ανιχνεύεται καρδιακή λειτουργία (περίπου στην 6η εβδομάδα κύησης) περιορίζεται και η χρήση των  φαρμάκων που προκαλούν άμβλωση και αποτελούν τη  πιο κοινή μέθοδο άμβλωσης στο Τέξας.

Ο νόμος καθιστά κακούργημα την παροχή φαρμακευτικών σκευασμάτων με σκοπό την άμβλωση μετά από επτά εβδομάδες εγκυμοσύνης, κρατώντας αποστάσεις από τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς των ΗΠΑ. Επίσης, θεωρείται ποινικό αδίκημα η αποστολή των εκτρωτικών φαρμακευτικών ουσιών  μέσω ταχυδρομείου.

Η ιατρική άμβλωση είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες στο Τέξας τερματίζουν την εγκυμοσύνη τους, σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία.

Αυτοί οι νέοι περιορισμοί είναι το αποτέλεσμα της δράσης  των υπερασπιστών της αγέννητης ζωή μετά από τη διαπίστωση της αύξησης των «αυτοδιαχειριζόμενων» αμβλώσεων, κατά τις οποίες οι έγκυες λαμβάνουν τα φάρμακα από εξωτερικούς ή ακόμη και διεθνείς παρόχους, με ή χωρίς ιατρική συνταγή.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, οι περισσότερες γυναίκες στρέφονται στις «αυτοδιαχειριζόμενες» καλούμενες αμβλώσεις, όταν η «νόμιμη άμβλωση» είναι περιορισμένη. Οι Τεξανές δεν έχουν πρόσβαση στην άμβλωση μετά από περίπου έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, όταν τέθηκε σε ισχύ η νέα απαγόρευση.

texas ban medical abortion 03


Τί είναι η φαρμακευτική άμβλωση;

Η χημική ή φαρμακευτική άμβλωση είναι όταν μια έγκυος παίρνει δύο διαφορετικά φάρμακα, τη μιφεπριστόνη και τη μισοπροστόλη, με διαφορά 24 έως 48 ωρών, για να προκαλέσει έκτρωση του παιδιού που κυοφορεί.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA,  έχει καθορίσει ότι μια έγκυος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα φάρμακα έως και 70 ημέρες μετά τον τελευταίο εμμηνορροϊκό κύκλο της  ή περίπου τις πρώτες 10 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Αλλά ο FDA απαιτεί το φάρμακο να χορηγείται απευθείας από πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και όχι από φαρμακείο.

Ακόμη και πριν από αυτόν τον νέο νόμο, το Τέξας είχε ήδη επιβάλει πρόσθετους περιορισμούς στην πρόσβαση στα φάρμακα που προκαλούν άμβλωση. Το Τέξας είναι μία από τις τουλάχιστον 19 πολιτείες που δεν επιτρέπουν στις  ασθενείς τη χρήση της διαδικτυακής επίσκεψης σε γιατρό για να λάβουν εκτρωτικά σκευάσματα, σύμφωνα με το The Kaiser Family Foundation. Το κράτος απαιτεί αυτά τα φάρμακα να συνταγογραφούνται αυτοπροσώπως από γιατρό.

Προς ενίσχυση της αποτελεσματικότητας αυτού του νέου νόμου, το Τέξας απαριθμεί 27 διαφορετικές πιθανές επιπλοκές ως αποτέλεσμα της χρήσης του σχήματος των δύο εκτρωτικών ουσιών, της μιφεπριστόνης και της μισοπροστόλης, που κυμαίνονται από την ατελή έκτρωση έως το θάνατο της ασθενούς και τις επιπλοκές σε μελλοντικές εγκυμοσύνες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Τέξας, η χημική άμβλωση ήταν η πιο κοινή μέθοδος άμβλωσης στο Τέξας, αντιπροσωπεύοντας το 53% όλων εκτρώσεων  στο 2020.

texas ban medical abortion 03


Και οι διεθνείς πάροχοι εκτρωτικών ουσιών υφίστανται περιορισμούς.

Ο νέος νόμος του Τέξας διευκρινίζει επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να παρέχονται φάρμακα για την άμβλωση «μέσω  courier, delivery, ή άλλης ταχυδρομικής υπηρεσίας». Συχνά η «αυτοδιαχειριζόμενη άμβλωση», προϋποθέτει την παραγγελία φαρμάκων που προκαλούν άμβλωση μέσω διαδικτύου, με ή χωρίς ιατρική συνταγή, από γιατρούς, φαρμακεία και άλλους παρόχους εκτός πολιτείας ή από το εξωτερικό.

Το Τέξας απαιτούσε ήδη τη χορήγηση του φαρμάκου από γιατρό αυτοπροσώπως. Αυτή η συγκεκριμένη ρήτρα της απαγόρευσης της ταχυδρομικής παράδοσης αντιμετωπίζει την έντονη ανησυχία μεταξύ υποστηρικτών της αγέννητης ζωής, ότι οι ασθενείς θα προσπαθήσουν  να παρακάμψουν την απαιτούμενη επίσκεψη στο γιατρό παίρνοντας τα φάρμακα μέσω ταχυδρομείου, ειδικά με τους νέους περιορισμούς της πολιτείας που απαγορεύουν τις αμβλώσεις μετά από περίπου έξι εβδομάδες.

Η FDA προσπάθησε ήδη να πατάξει ορισμένους παρόχους, και εκτός συνόρων, που παρέχουν φάρμακα που προκαλούν άμβλωση στις γυναίκες σε περιοχές που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στη «διαδικασία».

Ο νομοθετικός διευθυντής του «Texas Right to Life», «Texas Δικαίωμα στη Ζωή», John Seago, δήλωσε ότι ελπίζει ότι αυτός ο νέος νόμος θα γίνει η αρχή στη προσπάθεια της πολιτείας να χαλιναγωγήσει τους διαδικτυακούς και εκτός της πολιτείας παρόχους εκτρώσεων.

«Βλέπουμε αυτόν τον νόμο ως κομμάτι από το μέλλον του αγώνα υπέρ της ζωής, ακόμα και μετά τον  ROE v. WADE ή ακόμα και αφού τα κράτη καταφέρουν να ψηφίσουν πολύ αυστηρούς νόμους υπέρ της ζωής», είπε ο Seago από το «Texas Right to Life».

 

Πηγή: texastribune.org

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko