Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιτρέπει να τεθεί σε ισχύ ο νόμος του Τέξας για τον εμβρυικό «καρδιακό παλμό»

 

Η ανθρώπινη ζωή προστατεύεται από την 6η εμβρυική εβδομάδα

Από ιστοσελίδα “Americans United for Life”

1 Σεπτεμβρίου 2021

Catherine Glenn Foster, M.A., J.D.

Από σήμερα, οι αμβλώσεις που γίνονται μετά από την έκτη εβδομάδα κύησης  στο Τέξας είναι παράνομες. Ο νόμος προστασίας «των 6 εβδομάδων», ο νόμος για τον « καρδιακό παλμό», τέθηκε σε ισχύ εφόσον το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να λάβει υπόψιν και να ενεργήσει με βάση τις αντιρρήσεις  που υπέβαλαν επιχειρήσεις αμβλώσεων που αντιτίθενται στον νόμο.

Οι πολιτείες είναι κέντρα δημοκρατίας, και το Τέξας θέσπισε ένα νόμο που έκρινε ότι μπορεί να τεθεί σε ισχύ, παρά τα λανθασμένα νομικά προηγούμενα υπέρ των αμβλώσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, και ειδικότερα την απόφαση Roe v. Wade, εφόσον η πολιτεία του Τέξας δεν ήταν ως τώρα υπεύθυνη για την επιβολή αυτού του νόμου. Αντίθετα, τώρα ο νόμος εξουσιοδοτεί τους ίδιους τους κατοίκους της πολιτείας να ασκήσουν αγωγές εναντίον οποιουδήποτε εκτελεί ή υποβοηθάει σε άμβλωση μετά το όριο των έξι εβδομάδων. Αυτή είναι η ηλικία κύησης κατά την οποία υπερηχογραφικά γίνεται ανίχνευση των «καρδιακών παλμών» του εμβρύου. Ο νόμος έχει αποτέλεσμα ενδεχομένως τη καταδίκη και πρόστιμο έως και 10.000 δολαρίων που αποδίδει ο υπεύθυνος της έκτρωσης.


Σύμφωνα με αυτό το νόμο κανένα από τα άτομα που ζητούν  άμβλωση δεν μπορεί να καταδικαστεί και καμία γυναίκα δεν μπορεί να διωχθεί. Αντίθετα, ο νόμος αναθέτει την ευθύνη της πραγματοποίησης της έκτρωσης στις επιχειρήσεις των αμβλώσεων και στους ίδιους  τους γιατρούς που τις πραγματοποιούν.  Εκείνοι είναι τώρα υπεύθυνοι για την προστασία της αγέννητης ζωής μετά από την ανίχνευση των καρδιακών παλμών. Ο νόμος αυτός  καθιερώνει τον τρόπο με τον οποίο κάθε κάτοικος του Τέξας μπορεί να αποδώσει τις ευθύνες της έκτρωσης εάν αυτή πραγματοποιηθεί μετά από τις έξι εβδομάδες κύησης.

Η απόφαση αποτελεί πρόκληση ορόσημο για τον “Roe v. Wade” και την άμβλωση, και πρέπει να υποστηριχθεί ένθερμα γιατί θα προστατεύσει τη ζωή πολλών αγέννητων παιδιών. Πρόκειται για  καινοτόμο νόμο που αναμένεται να δοκιμαστεί στην εφαρμογή του. Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να μιλήσει για το ζήτημα της εφαρμογής, επειδή ο τρόπος που γράφτηκε ο νόμος δημιούργησε και κάποια διαδικαστικά ζητήματα για τα οποία  είναι δύσκολη η ρύθμιση πριν την εφαρμογή του. Τώρα που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος του Τέξας, θα φανεί πώς θα αντιδράσουν στη πράξη τα δικαστήρια στις ενδεχόμενες και αναπόφευκτες προκλήσεις του.

Γνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις παροχής εκτρώσεων  είναι κακοποιητικές από τη φύση τους. Παρέχουν το θάνατο, είναι χώροι συγκάλυψης για μεγάλες αδικίες, είναι επικίνδυνες για τις γυναίκες και τα μωρά τους. Όμως στο δρόμο για την απαξίωση και την κατάργηση της άμβλωσης κανένα μέτρο που χρησιμοποιεί την κοινή λογική δεν είναι υπερβολικό.

Εφόσον το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχει αποτύχει να αναγνωρίσει την ανθρώπινη φύση του παιδιού μέσα στη μήτρα και δεν έχει επεκτείνει τη συνταγματική προστασία του,  το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να προστατεύσει τους αγέννητους πολίτες της χώρας έστω με αυτόν τον περιορισμένο τρόπο, δίνοντας το δικαίωμα της υπεράσπισης της ζωής τους στις πολιτείες και τους πολίτες της.


Συγχαίρουμε την πολιτεία του Τέξας
για το δρόμο που άνοιξε για την  προστασία της αγέννητης ζωής και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες πολιτείες. Οι νομοθέτες του Τέξας αρνήθηκαν να αποδεχτούν την άδικη και αυθαίρετη απόφαση "Roe v. Wade" υπέρ της έκτρωσης και ενήργησαν δικαίως με στόχο την μεγαλύτερη προστασία της ζωής με την υποστήριξη του Νόμου.

 

Πηγή: aul.org

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko