Ο πόλεμος στη μήτρα

Οι αντισυλληπτικές μέθοδοι μπορεί να  είναι επικίνδυνες, αλλά ειδικότερα μία έχει αποδειχθεί ότι είναι χειρότερη από τις άλλες. Ονομάζεται Essure και ορίζεται από τον κατασκευαστή ως:

«Μια μη αναστρέψιμη μέθοδος  αντισύλληψης που συνεργάζεται με το σώμα σας για την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εφαρμογής του Essure, ένα μαλακό, εύκαμπτο ένθετο τοποθετείται σε κάθε σάλπιγγα. Κατά τους επόμενους τρεις μήνες, σχηματίζεται ένας φραγμός γύρω από τα ένθετα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε άλλη μορφή προφύλαξης για να αποτρέψετε μια εγκυμοσύνη. Αυτός ο φραγμός ο  οποίο είναι φτιαγμένος από κολλαγόνο όπως μια ουλή, εμποδίζει το σπέρμα να φτάσει στα ωάρια έτσι δεν μπορεί να συμβεί εγκυμοσύνη».

Το Essure είναι τώρα υπό αυστηρό επανέλεγχο και όχι για πρώτη φορά. Οι γυναίκες που έχουν τοποθετήσει το Essure  εμφάνισαν παρενέργειες όπως «αυτοάνοσα νοσήματα, διάτρηση οργάνων, αιμορραγία, πυελικό άλγος, πονοκεφάλους, έκτοπες κυήσεις,  κράμπες, αλλεργίες σε μέταλλα, απώλεια μαλλιών, ενώ υπεβλήθησαν και σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις».

Με άλλα λόγια, το εμφύτευμα δεν είναι ασφαλές για τις γυναίκες και σίγουρα όχι για τα  μωρά στη μήτρα. Στην πραγματικότητα, η πολύ φιλελεύθερη,  και καθόλου συντηρητική ιστοσελίδα Salon δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό άρθρο με τίτλο «Πώς οι Εταιρίες ξεφεύγουν με την κατασκευή ιατρικών συσκευών που βλάπτουν αντί να προσφέρουν θεραπεία». Όσον αφορά το Essure, το άρθρο παραθέτει την γνώμη της βραβευμένης παραγωγού σχετικών προϊόντων, Amy Ziering, η οποία έχει διερευνήσει τόσο την φαρμακευτική εταιρία, όσο και τα θυμάτων του Essure. Δηλώνει:

Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν πώς να ερμηνεύσουν  το τι συμβαίνει με αυτούς και οι εταιρείες μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Αν έχετε αυτές τις παράξενες αυτοάνοσες αντιδράσεις και σας βάλουν διάγνωση ν. Parkinson, όπως στην περίπτωση των εμφυτευμάτων ισχίου ή διάγνωση υστερίας, όπως και με τις περισσότερες γυναίκες του Essure, ή σας είπαν ότι είστε Λατίνα, γι’ αυτό και  αιμορραγείτε πολύ, εσείς δεν μπορείτε να το ελέγξετε. Δεν έχετε πάει στην Ιατρική σχολή. Δεν μπορείτε να το συνδυάσετε με το σύστημα Essure.

Το επιχειρηματικό περιοδικό Forbes περιγράφει λεπτομερώς τη νίκη των γυναικών που εργάστηκαν ενεργά για την απομάκρυνση του Essure από την αγορά, αλλά δεν στήριξε τις προσπάθειες αυτών των γυναικών εναντίων των Αμερικανών που εκμεταλλεύονταν τις αμβλώσεις.

 

Δίνοντας τη μάχη.

Έτσι λοιπόν με  όλα αυτά τα δεδομένα και τα τελευταία σκάνδαλα που αφορούν το Essure,  τα οποία  και οδήγησαν στην απόφαση του φαρμακευτικού γίγαντα  Bayer να σταματήσει τελικά τις πωλήσεις του, σας ερωτώ αυτό: Πού ήταν όλες οι ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών, ειδικά αυτών που φώναζαν για τον πόλεμο του προέδρου Τράμπ εναντίον των γυναικών; Υπάρχει πραγματικά συνεχιζόμενος πόλεμος εναντίων των γυναικών και είναι αυτός που προκαλείται από αυτές τις συσκευές και τα χημικά προϊόντα κάθε είδους. Γιατί η Planned Parenthood (P.P.) δεν συνεργάζεται με τα θύματα που αναζητούν δικαιοσύνη για τα δεινά τους, είτε προκαλούνται από το Essure είτε από οποιοδήποτε  άλλο τέτοιο προϊόν;

Η απλή απάντηση είναι ότι δεν έχουν κανένα όφελος οι οργανώσεις που στοχεύουν στην διακοπή κυήσεων μέσω χειρουργείου  να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να δημιουργήσει αντιπαράθεση με τις φαρμακευτικές εταιρίες και  να θέσει υπό αμφισβήτηση την πρακτική τους. Στην πραγματικότητα, τέτοιες οργανώσεις (σημ. Ρ.Ρ.) διεξάγουν πόλεμο στις γυναίκες!

Συστήματα όπως η Planned Parenthood συνειδητοποιούν, αυτό που  το αφελές κοινό τους δεν το κάνει, ότι ακόμα και το Essure μπορεί να προκαλέσει το θάνατο των αγέννητων παιδιών  και να βλάψει τις γυναίκες. Και αυτό είναι ένα γεγονός που η Planned Parenthood δε θέλει να γίνει γνωστό!

Σύμφωνα με ένα άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου ABC  σχετικά με κάποια στατιστικά στοιχεία που ανέφερε στο κοινό ο Αμερικανός γερουσιαστής Mike Fitzpatrick πριν από δύο χρόνια, «Τα δεδομένα δείχνουν 303 έκτοπες κυήσεις και θανάτους εμβρύων μεταξύ των χρηστών του Essure, ενώ οι αναφορές του  FDA (U.S. Food and Drug Administration) είναι για μόνο 5».

Το ήξερες αυτό; Φυσικά και όχι. Ωστόσο, τώρα, περισσότερο από δύο χρόνια αργότερα, ίσως να υπάρξει δικαιοσύνη - τουλάχιστον όταν πρόκειται για μία επιβλαβή, θανατηφόρα μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων.

Αλλά δυστυχώς, οι πόλεμοι της μήτρας θα συνεχιστούν επειδή στα αγέννητα παιδιά το έθνος μας δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματά τους, και προφανώς ούτε και οι ίδιες οι μητέρες τους τούς τα αναγνωρίζουν.

 

Γι' αυτό αγωνιζόμαστε.

Αυτός είναι ο λόγος που διδάσκουμε την αλήθεια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα επιμείνουμε έως ότου υπάρξει δικαιοσύνη - συνολικά και απόλυτα, για κάθε αγέννητο παιδί από τη στιγμή της σύλληψής του και για πάντα.

Βλέπετε, αυτός ο πόλεμος δεν περιορίζεται στη μήτρα. Αυτός ο πόλεμος επηρεάζει κάθε αγέννητο παιδί. Επηρεάζει, βλάπτει και εξουδετερώνει τον καθένα μας! Ο ποιητής John Donne είχε δίκιο όταν είπε: «Ο θάνατος οποιουδήποτε ανθρώπου με μειώνει, επειδή συμμετέχω στην ανθρωπότητα και επομένως δεν θέλω ποτέ να μάθω για ποιόν (νεκρό) χτυπάει η καμπάνα. Η καμπάνα χτυπά για εσένα».

Αγωνιστείτε! Σταματήστε τον πόλεμο εναντίον των παιδιών - τόσο γεννημένων όσο και αγέννητων.

 

31 Ιουλίου 2018.

 

Πηγή: all.org

 

Πληροφορίες για το Essure

Το Essure είναι μια συσκευή που προκαλεί στείρωση στη γυναίκα. Πρόκειται για μεταλλικό σπείραμα το οποίο τοποθετείται σε κάθε σάλπιγγα και προκαλεί ίνωση και απόφραξη. Αναπτύχθηκε από την Conceptus Inc. και εγκρίθηκε από τον US FDA τον Νοέμβριο του 2002. Είναι μη αναστρέψιμη μέθοδος αντισύλληψης.

Essure -παρενέργειες

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του Essure μπορούν να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια ή μετά τη διαδικασία εφαρμογής του. Ορισμένα προβλήματα Essure είναι ήπια και διαρκούν λίγες μόνο μέρες. Άλλες, όπως διάτρηση οργάνων και μετανάστευση συσκευών, μπορεί να απαιτούν υστερεκτομή για θεραπεία. Το FDA έχει λάβει χιλιάδες εκθέσεις παρενεργειών για τη μέθοδο αντισύλληψης Essure. Eδώ ανήκουν:

Πόνος στην πλάτη, αποβολή συσκευής, ζάλη, λιποθυμία, πονοκέφαλοι, πυελική κράμπες, πυελικός πόνος, κολπική αιμορραγία.

Τον Ιούλιο του 2018, η Bayer ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του Essure στις ΗΠΑ θα λήξουν εντός έξι μηνών.

 

Πηγή: Wikipedia

https://www.drugwatch.com/essure/side-effects/

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko