Η Ζωή σου πριν να Γεννηθείς (Your Life Before Birth)

                         

Σε αυτό το 6λεπτο βίντεο ξετυλίγεται όλη η ζωή του ζωντανού ανθρώπινου εμβρύου. Το βίντεο θα σας βοηθήσει να εμβαθύνετε στο ταξίδι του ανθρώπου πριν από τη γέννηση, κατά τη διάρκεια της κύησής του. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

 

Η «THE ENDOWMENT FOR HUMAN DEVELOPMENT»

παρουσιάζει,

ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ

Καλώς ήλθατε στο συναρπαστικό κόσμο μέσα στη μήτρα, εκεί όπου το κάθε μικρό μωρό αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τη ζωή μετά τη γέννηση.

Η μήτρα είναι ακόμη το μέρος στο οποίο αρχίζει να αναπτύσσεται ο σύνδεσμος ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί, εκεί όπου θεμελιώνεται η δια βίου υγεία του καθενός μας.

Η ανθρώπινη ανάπτυξη αρχίζει με τη γονιμοποίηση. Όταν ένα ανδρικό και ένα γυναικείο αναπαραγωγικό κύτταρο συνενώνονται για να σχηματίσουν ένα μοναδικό μονοκύτταρο έμβρυο.

Πραγματικό ανθρώπινο έμβρυο περίπου 18 ωρών.

Περίπου στις 24 ώρες.....

Πραγματικό ανθρώπινο έμβρυο24–48 ωρών.

... το μονοκύτταρο έμβρυο διαιρείται σε δύο κύτταρα, κατόπιν σε τέσσερα κύτταρα και συνεχίζεται κατά τον ίδιο τρόπο. Αυτό αποτελεί την έναρξη της απίστευτης μεταμόρφωσης του μονοκύτταρου εμβρύου στο πολύτιμο νεογέννητο μωρό.

4 εβδομάδων

5 εβδομάδων

6 εβδομάδων

7 εβδομάδων

8 εβδομάδων

9 εβδομάδων

10 εβδομάδων

11 εβδομάδων

12 εβδομάδων

4 μηνών

5 μηνών

6 μηνών

Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε πως τα περισσότερα όργανα του σώματος σχηματίζονται και αρχίζουν να λειτουργούν ήδη από τις πρώτες 8 εβδομάδες, αν και για τη πλήρη ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης απαιτούνται 38 εβδομάδες.

7 μηνών

8 μηνών

9 μηνών

Έως την 22η ημέρα από τη γονιμοποίηση, η καρδιά αρχίζει να χτυπά και γρήγορα παίρνει σχεδόν τη μορφή της καρδιάς του νεογέννητου.

Την 4η εβδομάδα η μικρή περιβάλλεται από ένα σάκο γεμάτο υγρό και η καρδιά της στέλνει θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα της.

Εδώ μπορείτε να δείτε την καρδιά της να χτυπά, σε αργή κίνηση, μόλις 4,5 εβδομάδες μετά τη γονιμοποίηση. Παρατηρείτε πώς η καρδιά αλλάζει το χρώμα της, καθώς το αίμα εισέρχεται και αποχωρεί από τους χώρους της σε κάθε χτύπο;

Στις 6 εβδομάδες το μωρό αρχίζει να κινείται και θα απομακρυνθεί εάν κάποιος το αγγίξει ελαφρά στο πρόσωπο. Τα εγκεφαλικά κύματα έχουν ανιχνευθεί τόσο πρώιμα όσο η 6η εβδομάδα και οι 2 ημέρες κύησης.

Στις 7 εβδομάδες η μικρή αρχίζει να στρέφει το κεφαλάκι της και να κινεί τα χεράκια της.

Ξεχωριστά δάχτυλα αναπτύσσονται από τις παλάμες της και τα ματάκια του αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, ελαφρές κινήσεις γίνονται επίσης αντιληπτές μαζί με την εμφάνιση αντανακλαστικών. Η τετράχωρη καρδιά του μωρού έχει τώρα σχεδόν ολοκληρώσει τη διάπλαση και συνεχίζει την υποστηρικτική για τη ζωή δραστηριότητά της, ενώ ξεκουράζεται μόνο για λίγο μετά από κάθε χτύπο.

Στις 7,5 εβδομάδες τα δάχτυλα του μωρού έχουν πλέον διαχωριστεί, τα χέρια του αγγίζουν το ένα το άλλο στη μέση γραμμή, το ίδιο κάνουν και τα ποδαράκια του.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πανέμορφο δεξί ματάκι της, να περιβάλλεται από το νεοσχηματισμένο βλέφαρο.

Ανάμεσα στις 7 με 8 εβδομάδες το μωρό σχηματίζει δύο χιλιάδες ακόμη μέρη του σώματός του.

Στις 8 εβδομάδες ο εγκέφαλος του μωρού είναι τόσο πολύπλοκος, που κάποια μέρη του θυμίζουν πολύ τον εγκέφαλο ενός νεογνού.

Το μωρό έχει αρχίσει τις αναπνευστικές κινήσεις έστω και αν δεν υπάρχει αέρας στη μήτρα.

Ακόμη και σε αυτό το πρώιμο στάδιο, τα περισσότερα μωρά δείχνουν κάποια προτίμηση στο δεξί ή το αριστερό τους χέρι όπως ακριβώς κάνετε και εσείς.

Μέσα σε μόλις 8 εβδομάδες, το τόσο σημαντικό μονοκύτταρο έμβρυο, έχει αναπτυχθεί σε ένα δισεκατομμύριο κύτταρα, που έχουν ήδη σχηματίσει κατ’ εκτίμηση 4 χιλιάδες μέρη του ανθρωπίνου σώματος και 12 λειτουργικά συστήματα.

Στις 9 εβδομάδες το μωρό αρχίζει να πιπιλάει τον αντίχειρά του, να καταπίνει, να αναστενάζει και να τεντώνεται. Το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια του τώρα έχουν αισθητικότητα και αντιδρούν στο ελαφρύ άγγιγμα.

Το χασμουρητό αρχίζει στις 9,5 εβδομάδες. Στις 10 εβδομάδες εξασκείται στις κινήσεις βάδισης, ενώ αρχίζουν να σχηματίζονται τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Στις 11 εβδομάδες τα χείλη και το στόμα του μωρού είναι πλήρως σχηματισμένα και η μικρή συνεχίζει να μεγαλώνει κι άλλο.

Στις 12 εβδομάδες η μικρή ανοιγοκλείνει το στόμα της και κινεί τη γλώσσα της. Τα χέρια της είναι πλήρως σχηματισμένα.

Καθώς προχωρά η κύηση, το μωρό συνεχίζει να μεγαλώνει και να αποκτά νέες ικανότητες.

Ακοή, κύκλοι ύπνου– εγρήγορσης, αντίδραση στον ήχο και το φως, εγκατάσταση γευστικών προτιμήσεων, αναγνώριση της φωνής της μητέρας του και ακόμη περισσότερα, είναι όλα μέρος της προγραμματισμένης γοητευτικής πορείας του προς τη γέννηση.

Η εγκυμοσύνη είναι στην πραγματικότητα ο χρόνος προετοιμασίας για τη ζωή που θα προκύψει μετά τη γέννηση. Είναι ακόμη ο καιρός για να γιορτάσεις, καιρός να ζήσεις την προσμονή για τις χαρές, τα θαύματα και τις προκλήσεις που θα συνοδεύσουν τη νέα ζωή.

Σας παρακαλούμε να μοιραστείτε αυτό το βίντεο με την οικογένεια και τους φίλους σας.

 

Πηγή:

https://vimeo.com/325006095

https://www.ehd.org/

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko