ΜΕΛΕΤΗ: Η άμβλωση της πρώτης εγκυμοσύνης επηρεάζει όλη την αναπαραγωγική ζωή της γυναίκας

 

Η έκτρωση της πρώτης εγκυμοσύνης οδηγεί σε περισσότερες εγκυμοσύνες, που έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερες αμβλώσεις, περισσότερες αποβολές και τελικά λιγότερα παιδιά».

Από Lozier Institute

Science and Statistics for Life

27 Οκτωβρίου 2022

Μια πρωτοποριακή νέα ανάλυση δεδομένων 17 ετών της ασφαλιστικής εταιρίας Medicaid των ΗΠΑ, διαπιστώνει ότι οι γυναίκες των οποίων η πρώτη εγκυμοσύνη διακόπηκε με άμβλωση είναι θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα στη ζωή τους περισσότερες εγκυμοσύνες, περισσότερες αμβλώσεις και περισσότερες αποβολές σε σχέση με τις γυναίκες των οποίων η πρώτη εγκυμοσύνη οδηγεί σε γέννηση ζωντανού παιδιού.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Charlotte Lozier Institute (CLI), οι γυναίκες των οποίων η πρώτη εγκυμοσύνη τελειώνει σε έκτρωση έχουν κατά μέσο όρο:

  • 53% περισσότερες αποβολές σε σύγκριση με τις γυναίκες των οποίων η πρώτη εγκυμοσύνη καταλήγει σε τοκετό ζωντανού παιδιού
  • 35% περισσότερες εγκυμοσύνες κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους ζωής.
  • Πάνω από τετραπλάσιες αμβλώσεις
  • Μόνο το μισό αριθμό γεννήσεων ζωντανών παιδιών.

Ο Dr. James Studnicki του CLI, επικεφαλής συγγραφέας της νέας μελέτης εξηγεί:

«Οι υποστηρικτές των αμβλώσεων θέλουν να πιστεύουμε ότι η άμβλωση ενδυναμώνει τις γυναίκες. Η πρώην πρόεδρος της Planned Parenthood Cecile Richards δήλωσε πρόσφατα με το CBS News ότι η άμβλωση βοηθά τις γυναίκες να επιλέγουν πότε θα κάνουν παιδιά και πώς να μεθοδεύουν τους προσωπικούς τους στόχους ζωής. Ωστόσο, αυτό το  «αισιόδοξο» αφήγημα απλά δεν υποστηρίζεται από τις αντικειμενικές αναπαραγωγικές εμπειρίες των πραγματικών γυναικών.

Μια έκτρωση της πρώτης εγκυμοσύνης οδηγεί σε περισσότερες εγκυμοσύνες που έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερες αμβλώσεις και περισσότερες αποβολές αλλά λιγότερα παιδιά».

 

Διαβάστε την πλήρη μελέτη του CLI, “The Enduring Association of a First Pregnancy Abortion with Subsequent Pregnancy Outcomes” στον παρακάτω σύνδεσμο: https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/23333928221130942
  

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko