Το Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων προειδοποιεί τις γυναίκες για τη σχέση της έκτρωσης με τον καρκίνο του μαστού

 


20 Οκτωβρίου 2020.

Από Quentin Van Meter, MD, FCP, Πρόεδρο

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα περιστατικά καρκίνου του μαστού έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο και 1 στις 8  γυναίκες των ΗΠΑ θα έλθουν αντιμέτωπες με αυτή  τη διάγνωση. Αναγνωρίζοντας τον Οκτώβριο ως μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, το «American College of Pediatricians» (ACPeds) προειδοποιεί τις γυναίκες για το γεγονός ότι η προαποφασισμένη διακοπή της εγκυμοσύνης (έκτρωση) συνδέεται άμεσα με την αύξηση του καρκίνου του μαστού.

Η Dr. Jane Anderson, συγγραφέας της επίσημης τοποθέτησης του ACPeds για το θέμα με τίτλο: «Αναπαραγωγικές “επιλογές”  και κίνδυνος για τον καρκίνο του μαστού» (1) δήλωσε: «Η διακοπή (έκτρωση) σε μια εγκυμοσύνη πριν από τον 8ο μήνα κύησης, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο των γυναικών για καρκίνο του μαστού. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη νόσο εντοπίζεται στις γυναίκες που κάνουν έκτρωση το πρώτο τους παιδί και σε εκείνες που έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού».

Πολλές μελέτες από όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιώσει τη σχέση του καρκίνου του μαστού με την έκτρωση. Η προκλητή διακοπή κύησης παρεμποδίζει την κανονική ωρίμανση των κυττάρων του μαστού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και εμποδίζει τα κύτταρα του μαστού να αναπτύξουν αντίσταση στον καρκίνο. Η προκλητή έκτρωση εγκαταλείπει στην πράξη τα κύτταρα του μαστού σε κατάσταση αυξημένης ευαισθησίας. Αντίθετα, κάθε παιδί που ολοκληρώνει την ενδομήτρια διάπλασή του και κάθε μήνας θηλασμού του  βρέφους, προστατεύει τις γυναίκες από την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Αξιόλογοι ιατρικοί οργανισμοί βασίστηκαν σε μελέτες με σημαντικά μεθοδολογικά λάθη για να καταφέρουν να αρνηθούν τη σχέση της έκτρωση με τον καρκίνο του μαστού. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην πλήρη δήλωση της θέσης του ACPeds.(2)

Παραπομπές:

(1) https://acpeds.org/position-statements/reproductive-choices-of-young-women-affecting-future-breast-cancer-risk

(2) https://acpeds.org/position-statements/reproductive-choices-of-young-women-affecting-future-breast-cancer-risk

 

Πηγή: acpeds.org

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko