Διάλεξαν τη ζωή για το μωρό τους χωρίς χεράκια!

 

Παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν και δεν το μετάνιωσαν!

Live Action

Από τη Nancy Flanders,

31 Μαΐου 2023

Μια 25χρονη γυναίκα και ο σύζυγός της δέχτηκαν πολύ σκληρή κριτική από το γιατρό τους όταν αρνήθηκαν να κάνουν έκτρωση το γιο τους, που διαπιστώθηκε πως δεν είχε χεράκια. Η νεαρή μητέρα απάντησε στο γιατρό ότι αγαπά τον γιο της όπως ακριβώς είναι, «τέλειος».

Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα Mirror, η Mariaan Strauss και ο σύζυγός της Hendrick από τη Νότια Αφρική, έμαθαν από το υπερηχογράφημα των 13 εβδομάδων που έκανε η έγκυος Mariaan, ότι ο γιος τους δεν θα είχε χέρια. Ο γιατρός συμβούλεψε τους γονείς να προχωρήσουν σε άμβλωση. Το ζευγάρι είχε έντονους προβληματισμός και φόβους για το πώς θα μεγαλώσει ένα παιδί με «διαφορετικές ικανότητες», ωστόσο δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να βάλουν τέλος στη ζωή του .

Κοντά στους δικούς τους προβληματισμούς, είχαν να αντιμετωπίσουν και τα σχόλια των άλλων, που τους θεωρούσαν «εγωιστές». Όμως δεν υποχώρησαν. Σήμερα, θεωρούν το 11 μηνών παιδί τους, τον  Hendré το «μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να τους δοθεί» Το μωρό κατά τη γέννηση ζύγιζε λίγο περισσότερο από 2,5 κιλά και παρά την αγωνία τους ο τοκετός ήταν για αυτούς μια συγκινητική και  «όμορφη στιγμή».


Ωστόσο, μετά τη γέννηση του παιδιού οι φόβοι επανήλθαν. Εξομολογείται η μητέρα: «Με πλημμύρησε μια μεγάλη, σκοτεινή κατάθλιψη. Έλεγα μέσα μου: Η κοινωνία είναι σκληρή. Θα γίνει άραγε ποτέ αποδεκτό το παιδί μας; Μήπως τον κοροϊδεύουν; Μήπως τον εκφοβίζουν;» Τα λόγια του γιατρού της στριφογύριζαν συνεχώς στο μυαλό της: «Είσαι εγωίστρια αν δεν κάνεις έκτρωση. Πρέπει να σκεφτείς το παιδί. Δεν θα μπορέσει ποτέ να έχει μια φυσιολογική ποιότητα ζωής».

Μέσα στην απελπισία δοκιμάστηκε και η πίστη της νεαρής γυναίκας προς τον Θεό, καθώς δεν καταλάβαινε γιατί επέτρεψε στον γιο της να γεννηθεί χωρίς χέρια, ενώ κατόπιν άρχισε να κατηγορεί και τον εαυτό της. Ο φόβος του αγνώστου τη συνέτριβε. «Προσεύχεσαι και ζητάς ένα υγιές παιδί, και μετά συμβαίνει αυτό»…σκεφτόταν με το νου της.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. «Αν έπρεπε να διαλέξω, λέει η ίδια, θα τον έπαιρνα ακριβώς έτσι, πάλι, χωρίς χέρια». Θεωρεί την άρνησή τους να κάνουν έκτρωση την καλύτερη απόφαση της ζωής τους.  «Όταν ο Hendré ήταν τριών μηνών, έμαθε μόνος του να κυλάει από μέρος σε μέρος και τότε το σύννεφο των άσχημων σκέψεων έφυγε», μας λέει. «Συνειδητοποίησα ότι το παιδί μου ήταν καλά, οπότε ήμουν και εγώ καλά και η κατάθλιψή μου έφυγε».

Ωστόσο, τα σκληρά λόγια του γιατρού έμειναν στο μυαλό της και τώρα την απασχολεί μήπως οι άλλες μητέρες προχωρήσουν σε άμβλωση φοβισμένες από μια τέτοια διάγνωση. «Μακάρι να μπορούσαν να με ακούσουν όταν τους λέω ότι είναι όλα καλά όταν να έχεις ένα παιδί που διαφέρει από την ιδέα της κοινωνίας για το «φυσιολογικό», λέει.  «Ο Hendré είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσαμε να λάβουμε ποτέ».

couple called selfish abortion no arms 03


Ο
Hendré, που γίνεται έτους τον Ιούνιο, αντιμετωπίζει και άλλες ιατρικές «προκλήσεις». Του λείπει ένα οστό από το πόδι και το στομάχι του δεν μεγαλώνει σωστά. Οι γονείς του έχουν όλη την ιατρική υποστήριξη που απαιτείται  και   ελπίζουν ότι μια μέρα μπορεί να του τοποθετηθούν προσθετικά χέρια.

Ο πατέρας, μας λέει ότι ο Hendré μετακινείται τώρα παντού. «Αν θέλει να πάρει ένα παιχνίδι στην άλλη πλευρά του δωματίου, έχει βρει ένα τρόπο και κινείται προς τα εκεί με ώθηση προς τα εμπρός». Και προσθέτει: «Ο Hendré κοιμάται στην κούνια του δίπλα στο κρεβάτι μας. Όταν ξυπνάει, κάθεται εκεί ξαπλωμένος και μας χαμογελάει. Και να σκεφτείτε… Τόλμησα κάποτε να σκεφτώ την άμβλωση, γιατί είμαστε φοβισμένοι και ανασφαλείς».

Πηγές:

1. https://www.liveaction.org/news/couple-called-selfish-abortion-no-arms/

2. https://www.lifenews.com/2023/05/30/mother-refuses-pressure-from-doctors-to-have-abortion-of-baby-born-with-no-arms/

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko