Το ποσοστό των αμβλώσεων στις ΗΠΑ έφτασε στο χαμηλότερο σημείο από την εφαρμογή της απόφασης Roe v. Wade, χάρη στους νόμους υπέρ της ζωής!

 

Οι αμβλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έπεσαν  στον χαμηλότερο αριθμό από την εποχή της εφαρμογής της Roe v. Wade  κατά το 2017,  σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από το Ινστιτούτο Guttmacher,(1) φορέα που είναι υπέρμαχος των αμβλώσεων.

Το Guttmacher Institute, το οποίος ξεκίνησε τη δράση του ως ο ερευνητικός βραχίονας της Planned Parenthood, της μεγαλύτερης αλυσίδας κλινικών αμβλώσεων στις ΗΠΑ, δημοσίευσε έκθεση την προηγούμενη Τετάρτη, ανακοινώνοντας ότι κατά το 2017 διεξήχθησαν 862.000 αμβλώσεις, σε σύγκριση με τις 926.000 που αναφέρθηκαν στην αντίστοιχη έκθεση του 2014. Το ποσοστό εκτρώσεων που είναι  13,5 αμβλώσεις ανά 1.000 γυναίκες ηλικίας 15–44 ετών, όπως αναφέρουν, είναι το χαμηλότερο που έχει αναφερθεί από τότε που ο σχετικός νόμος ανάγκασε και τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ να επιτρέψουν την πλειονότητα των αμβλώσεων, το 1973.

Όπως και οι περισσότερες οργανώσεις υπέρ της άμβλωσης, το Guttmacher Institute ισχυρίζεται ότι η Αμερική βρίσκεται εν μέσω ενός «πρωτοφανούς κύματος απαγορεύσεων των αμβλώσεων», το οποίο οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι δημιουργεί ένα «υπερβολικό βάρος» στην  απόφαση των γυναικών να κάνουν έκτρωση.

 
oi amvlwseis stis hpa 02   

Ωστόσο, στην τελευταία έκθεσή του το Guttmacher Institute, περιορίζει τώρα την επίδραση των  νόμων υπέρ της ζωής ως πιθανή εξήγηση. «Οι περιορισμοί στην έκτρωση –διατείνεται–  δεν είναι η κύρια αιτία της πτώσης στα ποσοστά έκτρωσης των ΗΠΑ μεταξύ 2011 και 2017. Αντίθετα, η μείωση των αμβλώσεων φαίνεται να συνδέεται με μιά πτώση των γεννήσεων και της εγκυμοσυνών συνολικά».

Απαντώντας σε αυτή την επιχειρηματολογία και σχολιάζοντας τη σχετική έκθεση, ο Καθηγητής του Charlotte Lozier Institute (CLI) ,Dr. Michael New, χαρακτήρισε τις προσπάθειες του Guttmacher Institute να απομονώσει τους χαμηλούς αριθμούς των αμβλώσεων, από τις νομικές και πολιτικές αποφάσεις Υπέρ της Ζωής, «ως υπεκφυγές». Εξηγεί  ότι «το κύριο πρόβλημα με την ανάλυση του Guttmacher είναι πως αξιολογεί μόνο τα δεδομένα μεταξύ του 2011–2017, που είναι ένα σχετικά βραχύ χρονικό διάστημα».

Ο Dr. Michael New σημειώνει, ότι υπήρξε μια «ισχυρή και μακροχρόνια αύξηση» στις γυναίκες που επέλεξαν τη ζωή στις απρογραμμάτιστες εγκυμοσύνες τους, που ξεκίνησε από τη δεκαετία του '80, καθώς και μια «σημαντική αύξηση» στον αυτοπροσδιορισμό των ατόμων ως «pro-life» από τα μέσα της δεκαετίας του '90.

«Επιπλέον», έγραψε, «ένα σύνολο ακαδημαϊκών ερευνών δείχνει, πως  μια σειρά νόμων υπέρ της ζωής, σε συνεργασία με το περιορισμό της δημόσιας χρηματοδότησης των Επιχειρήσεων Αμβλώσεων και οποιασδήποτε προωθητικής δράσης υπέρ αυτών, η εφαρμογή νόμων που επιβάλλουν την ενημέρωση και συμμετοχή των γονέων, και τα σωστά σχεδιασμένα έντυπα ενημερωμένης συγκατάθεσης, που έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν ότι οι μητέρες συναινούν στην άμβλωση αφού έχουν λάβει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα τα χαμηλότερα ποσοστά των αμβλώσεων».

 
oi amvlwseis stis hpa 03  

 Ο  Dr. New έχει αναφέρει τα σχετικά στο Charlotte Lozier Institute, ήδη από τον Μάιο. Πραγματικά έως τις 31 Μαΐου τρέχοντος έτους, όπως παραπονείται το Guttmacher Institute, 479 περιορισμοί στην άμβλωση είχαν ενεργοποιηθεί σε 33 Πολιτείες. Εδώ περιλαμβάνονται οι νόμοι που περιορίζουν την άμβλωση όταν υπάρχει καρδιακή λειτουργία στο παιδί, οι απαγορεύσεις της  άμβλωσης τρίτου τριμήνου, η απαίτηση να προηγείται της άμβλωσης ένα υπερηχογράφημα για να δεί η μητέρα πως υπάρχει παιδί και όχι μάζα κυττάρων, νόμοι που υποχρεώνουν την ενημέρωση του γονέα εάν η μητέρα είναι ανήλικη, νόμοι που απαγορεύουν την άμβλωση για ρατσιστικούς λόγους, (έγχρωμα μωρά), για επιλογή φύλου, ή εξαιτίας της αναπηρίας του παιδιού, καθώς και η πολιτική απόφαση για τον τερματισμό της δημόσιας χρηματοδότησης των κέντρων αμβλώσεων.

Από τον Αύγουστο 2019 εξάλλου στο Missouri,(2) μετά την εκτέλεση του υπερηχογραφήματος και την ενημέρωση για την αξία του παιδιού και τους κινδύνους της άμβλωσης πρέπει να παρέλθει διάστημα 72 ωρών, για να πραγματοποιηθεί η έκτρωση, το οποίο είναι ικανό ώστε να ληφθεί ώριμη και όχι παρορμητική απόφαση.

Παρά τα παραπάνω ελπιδοφόρα μηνύματα, δυστυχώς, σε παγκόσμιο επίπεδο, η έκτρωση παραμένει η κύρια αιτία θανάτου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα  Worldometers.

__________________________

Σχόλιο «Αφήστε με να Ζήσω!». Στην πατρίδα μας η κατάσταση είναι απελπιστική. Δυστυχώς, και με την κάλυψη του Νέου Ποινικού Κώδικα, οι αμβλώσεις υποστηρίζονται από το κράτος όλο και περισσότερο. Όχι μόνο χρηματοδοτούνται δημόσια, αλλά και επιτρέπονται τώρα ως το τέλος της κύησης (στην περίπτωση «ένδειξης σοβαρής ανωμαλίας του εμβρύου...»).

 

Αναφορές:

(1). https://www.guttmacher.org/gpr/2019/09/us-abortion-rate-continues-drop-once-again-state-abortion-restrictions-are-not-main

(2). https://www.plannedparenthood.org/planned-parenthood-comprehensive-health-great-plains/abortion-information/one-day-visit

 

Πηγή άρθρου:

https://www.lifesitenews.com/news/us-abortions-fall-to-lowest-point-since-roe-guttmacher-claims

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko